Kees Driehuis overleden

Oud-presentator Kees Driehuis is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Dat heeft BNNVARA vandaag bekendgemaakt.

45 jaar geleden begon Driehuis zijn carrière bij de VARA. Bij de radio was hij redacteur, eindredacteur en presentator van actualiteitenprogramma’s als Dingen van de Dag, Radioweekblad en Onder Vuur.

Ook op tv was hij actief. Driehuis was redacteur bij Sonja Barend, eindredacteur van Impact, van Zembla en van de historische serie De Strijd, over de gouden eeuw van de arbeider. Ook presenteerde hij Per Seconde Wijzer, De Kleine Wijzer, NOVA, Buitenhof en was hij de stem van het Sinterklaasjournaal.

Per seconde wijzer (1989):

5 Comments

  1. 67 jaar? Ik dacht dat alleen kroegbazen eerder het loodje leggen. Misschien heeft hij net zijn pensioen nog gehaald. Jammer, hij was een goede presentator en redacteur van het oude degelijke soort. Ik vraag me weleens af: “Waar doen ze het allemaal voor? Hoeveel omroepmedewerkers halen de 70 eigenlijk? Zo’n luizenbaantje is het blijkbaar niet. Dan heb je aan een surplus boven de 2 ton per jaar ook niet veel. Paul Witteman is die mijlpaal inmiddels gepasseerd. Hij heeft zich wellicht tijdig teruggetrokken op zijn klassieke podium.

  2. Dag Paul, je schreef:
    “Hoeveel omroepmedewerkers halen de 70 eigenlijk? ”

    Ik heb het met m’n 72 nog wel gehaald na 42 jaar radio maken. Maar iedereen die denkt dat het een makkelijke baas is……leuk wel.

    • Nou, dan heeft Geleick misschien wel geluk gehad. Ik kreeg de laatste tijd de indruk dat veel mediamensen het onderspit al delven voordat ze aan wal zijn. Ik hoop dat de overblijvende veteranen nog even meegaan.

  3. Een goede tv maker, presentator, harde werker en bovendien een heel aardige man. Gecondoleerd aan familie, vrienden en bekenden. Te jong overleden. Het was hem gegund wat langer van zijn pensioen te genieten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*