Wetenschap onderzoekt seksegedrag

Van dinsdag 14 juni tot en met maandag 25 juli zendt de NTR op NPO 2  bijna elke werkdag om 17.00 uur een wetenschapsdocumentaire uit. Die komt uit het archief van Focus, een serie waarin de afgelopen jaren veel, vooral Britse producties waren te zien.  De eerste aflevering gaat over het onderzoek of hersenverbindingen van mannen en vrouwen wezenlijk van elkaar verschillen.

Dokter Michael Mosley(foto) en hoogleraar Alice Roberts gingen hiermee aan slag. Nieuw onderzoek voert aan dat de verbindingen in de hersenen van mannen en vrouwen verschillende patronen hebben. Ze kunnen mogelijk vormen van typisch mannelijk en typisch vrouwelijk gedrag verklaren.

Maar zijn deze patronen aangeboren, of worden ze gevormd door de wereld om ons heen? Met de hulp van een team van menselijke ‘laboratoriumratten’ en een groep berberapen testen Michael en Alice wetenschappelijke ontdekkingen en kijken of de oude stereotypen wel kloppen. Ze vragen zich af of dit nieuwe wetenschappelijke onderzoek gunstig is voor mannen én vrouwen, of dat de seksen er nog verder door uiteen worden gedreven. (foto Stephen Cooter)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*