Prijzenregen met stijging kwaliteit camera en montage

Een opvallende groei in kwaliteit als het gaat om camerawerk en montage. Dat was een van de constateringen van de jury bij de Lokale Omroep Awards, die vrijdag ( aan het eind van de middag) in het Hilversumse Instituut Beeld en Geluid werden uitgereikt. OOG uit Groningen ontving de prijs voor de beste lokale omroep van het jaar.

 

 

In de  prijzenregen voor de beste lokale omroepproducties viel verder de bijdrage van RTV Purmerend op, die de discussie rond de komst van asielzoekers had geregisteerd. In de ogen van jurylid Bart Jan Cune een winnaar “omdat jullie ook de mensen in het dorp een stem gaven”.  De prijswinnaars merkten in hun dankwoord op dat de impact  van de uitzending in Purmerend heel groot was geweest.

Crossmediaal
Rob Janssen van Glow FM in Eindhoven en Samantha Coleridge (OPEN Rotterdam) deelden de prijs voor het grootste presentatietalent bij de lokale omroepen.  TV Enschede won vanwege haar uitstekende voorbeeld van crossmediale samenwerking (tussen omroep, luisteraars, kijkers en lezers)bij de berichtgeving over wateroverlast.

Omroep Venlo werd bekroond voor  ‘Amici in Musica’ , haar televisieregistratie van een reis van een mannenkoor van 60 plussers met intense persoonlijke verhalen. Het radioprogramma Ochtendmagazine van WOS  uit het Westland viel in de prijzen voor de manier waarop muziek en informatie voor doelgroepen gecombineerd werd.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*