Wendy Beenakker benoemd tot Adjunct Hoofdredacteur van BNR

Per 1 januari 2024 start Wendy Beenakker als Adjunct Hoofdredacteur van BNR. In haar nieuwe rol vormt zij samen met hoofdredacteur Marc Adriani de BNR-hoofdredactie. Ze zal zich richten op de dagelijkse leiding van diverse podcast- en programmateams. Beenakker, voorheen werkzaam bij de NOS, BNN-VARA en Fremantle, bekleedt momenteel de functie van eindredacteur Podcast binnen BNR. Ze volgt Bram Mullink op, die in oktober vertrok naar het magazine Quest.

Hoofdredacteur Marc Adriani is blij met de benoeming: “Wendy’s energie en enthousiasme zijn aanstekelijk, en ik ben buitengewoon verheugd om samen met haar te werken aan de verdere groei van BNR. Met haar uitgebreide ervaring voelt Wendy als geen ander aan wat de BNR-doelgroep graag hoort en leest.” Beenakker kijkt ernaar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van BNR en de journalistieke visie te versterken in een dynamisch medialandschap. “Haar achtergrond en ervaring zullen een waardevolle aanvulling zijn op het leiderschapsteam van BNR”, aldus Adriani.

Wendy Beenakker: “BNR is niet alleen een krachtig nieuwsmerk, maar ook een prachtig team van experts, analisten, duiders en journalisten. Mijn doel is ervoor zorgen dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. De afgelopen jaren is BNR uitgegroeid tot de grootste commerciële podcastuitgeverij van Nederland, en we zijn nog lang niet klaar. We zitten op een moment in de geschiedenis dat alles om ons heen razendsnel verandert; grote uitdagingen in onze economie, oorlog aan de randen van Europa, een andere politieke beweging in het binnenland, technologische ontwikkelingen en SDG’s in de boardrooms. BNR mag dan een baken zijn van constructief realisme voor onze luisteraars, kijkers, en lezers.” 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*