Weer veel klachten over Formule 1-race op Viaplay

Formule 1 deed dit weekend Saoedi Arabië aan en Max Verstappen wist bij deze tweede GP de winst te pakken. Toch waren er veel Nederlandse fans kritisch over de uitzendingZ

Helaas was het al vanaf de start van de race voor sommigen niet mogelijk om normaal te streamen. Op storingswebsite allestoringen.nl en op social media regende het klachten:

62 Comments

  • Oplossing: Viaplay opzeggen. Abo F1TV nemen en de stream van Grand prix tv.
   Dan heb je (goedkoper) formule 1 met commentaar van Olav Mol en jack plooi.
   Daarnaast geen inkomsten voor Viaplay en een grote kans dat het volgend jaar weer terug is bij Ziggo.

 1. Hoe krugt Albers het voor elkaar om de overwinning van Max om zeep te helpen. Doe man hoort zichzelf zo graag. Ik mis Olaf, Rob, Jack,…enz. Emma doet haar best, maar die Albers brrrrr.

 2. Hoe krijgt Albers het voor elkaar om de overwinning van Max om zeep te helpen. Die man hoort zichzelf zo graag. Ik mis Olaf, Rob, Jack,…enz. Emma doet haar best, maar die Albers brrrrr.

  • Heb de formule 1 app gebruik met het commentaar van Olav en Jack
   Wat een verademing want die van viaplay doet me pijn aan de oren.
   Heb viaplay om te testen maar zeg het meteen af naar de periode en dan pak ik het F1 tv pakket ,en het is goedkoper en 100 keer beter.

 3. Ik heb mijn abonnement alweer opgezegd.Een rommelige app. Niet duidelijk voor wst oudere mensen.Daar wordt geen rekening meegehouden. Moest ook steeds op bevestiging drukken, storingen. Bah ik wil het gewoon weer bij ziggo kijken . Wij hebben in Almelo caiway helaas. Nee hoorlijk koopt viaplay niet de CL. Te duur voor zo’n mislukte zender.

 4. Weer waardeloos. Kom je thuis en denk je de wedstrijd terug te kijken. App doet niks, alles loopt vast. Daarnaast vreselijk niveau qua commentaar. Kijkplezier word je hier geheel afgenomen..

 5. Egotripperij bij Viaplay! De woordvoerder van Viaplay die spreekt over ‘de meest succesvolle lancering tot nu toe, neemt zijn abonnees niet serieus. Slechter dan slecht kan niet.

 6. Voor alle mensen met problemen, neem de F1proTV app (64 euro per jaar) in combinatie met de Grandprix radio app (gratis!) voor het commentaar van Olav en Jack. Loopt als een zonnetje en is net alsof je de oude en vertrouwde Ziggo uitzendingen zit te kijken.

 7. Ik weet niet hoe maar mijn man had Olafs commentaar onder de beelden weten te krijgen. Liep niet helemaal gelijk maar dat maakte niet uit.
  We hadden Olaf Mol…Yoooohoooo

 8. Vreselijk praten loopt niet synchroon lijkt wel playback en ook nog eens slecht commentaar Vreselijk en dat voor 13.00 euro per maand hoe kan je dat aanbieden doe er maar gauw wat aan!@@

 9. Het eerste commentaar van wie van de 3 via viaplay werd het plezier om te kijken al ontnomen, nu Olav Mol app gedownload
  En tv commentaar uit gezet, wat een genot om Olav Mol te horen, dus viaplay graag Olav Mol terug

 10. Wij hebben genoten van de uitzending van Viaplay,beeld was haarscherp en commentaar was goed👍🏻en voor al die azijn zeikers die blijven hangen in een verleden….succes!

 11. Veel storingen tijdens de formule 1 waardoor de uitzendingen minuten onderbroken wordt. Commentaar niet ok. Studio F1 is een soort schoolklas, Amber Brantsen is heel irritant in haar vraagstellingen en presentatie. Staat heel scheef op de tafel en beweegt met alles wat ze heeft. Stelt vragen die voor iemand die al 35 jaar de F1 volgt totaal niet relevant zijn. Tijdens spannende duels op de baan, worden we doodgegooid met oeverloze herhalingen van eerdere “issues” (meestal is het zelfs gebakken lucht). Hierdoor mis je een groot stuk suspense van het duel. De twee live commentatoren kletsen en kletsen en kletsen, maar er komt geen relevante informatie. Stephane, tja ook hier geen deskundige vragen, maar ze doet alsof ze het heeft uitgevonden. Het overige aanbod is dusdanig gedateerd dat we er niet naar kijken. Een alternatief om de F! beter te kijken is gauw gevonden, daar hoef ik dus geen Viaplay voor te hebben. Bovendien kan ik de informatie van Mika en David net zo goed elders volgen want ook daar is het niet ondertiteld.

 12. Ik vind het startscherm erg onoverzichtelijk. Je weet niet wat je moet aanklikken om live te kijken naar de wedstrijd.

 13. Het resultaat weer van veel geld hebben en als je veel geld hebt, dan is ‘know-how’ niet belangrijk. De voorbeelden zijn talrijk en dit mag en kan weer worden bijgeschreven . . .

 14. Heb er enorm spijt van dat ik een jaar abonnement heb afgesloten. ik lees veel over slecht beeld/verbinding. Daar heb ik gelukkig geen last van, maar man o man wat een stelletje amateurs die verslag doen. Zelfs Mika Hakkinen is een emotieloze man in zijn verslaggeving. Albers met een opgeblazen hoofd, praat enorm poep. Coronel hoort er ook niet thuis. Guido praat wel verstandig, mag ik graag naar luisteren, maar die 2 personen die live verslag doen, mijn goed, wat een saaie bedoeling. Geen sfeer, geen emotie, en bij de ene is het net alsof ie door zijn neus praat. Echt slecht! Olav miste af en toe wel eens wat, maar deze 2 benoemen alles, alles wat ik zelf ook wel zie. echt saai en slecht!

 15. Ik heb via een gratis stream op internet gekeken met het commentaar van Olaf Mol via GP Radio. Ik heb ook even geluisterd naar het commentaar van Viaplay maar God zeg, wat is dat slecht. Oprecht blij dat ik daar geen abonnement op heb genomen

 16. WOW, mensen betalen al een absurd bedrag van 15 euro p/m voor viaplay en dan krijgen ze nog rommel voorgeschoteld?? Riekt naar oplichting als je het mij vraagt. Sterkte mensen!

 17. Wat een waardeloos commentaar weer, wat heeft die vent een rot stem. Geen enthousiasme hij perst het commentaar eruit maar het klink voor geen meter. Pleur die twee eruit en haal vliegensvlug Olaf Mol in huis anders kost het je, je klanten, Allard Kalf mag wel blijven. Als Olaf niet komt ga ik naar een zender met Engels commentaar. Gelukkig had ik nog geen abonnement afgesloten gaat met deze commentatoren ook zeker niet gebeuren.

 18. Bij ziggo was het rondom de wedstrijd al een feest, met soms meer en minder deskundigheid aan tafel, maar het was altijd gezellig, je keek er naar uit en maakte het voor mij de race compleet. Nu, tja, Albers een enorme betweter, nog erger dan Tom Coronel en die is ook best irritant, daarnaast Allard Kalf, mijn hemeltje, tenenkrommend. Dan ook nog mag Amber alles aan elkaar praten, maar de onwetendheid overheerst, gevolg geen slimme vragen.
  Dan nog die twee kakelkippen voor het commentaar tijdens de race, verschrikkelijk, het houdt niet op, het kakelt en kakelt, niet om aan te horen en het getuigd ook niet van kennis van zaken. Ik vraag me af of ze wel de race bekijken, gelukkig kan ik me van het commentaar afsluiten, maar anders.
  Daarnaast moet gezegd, de regie van F1 maakt er ook een zooitje van en daar kan Viaplay niets aan doen, ik heb geen problemen met de beeldkwaliteit (gelukkig).
  Ik mis het feest, wat het bij Ziggo was, enorm. Heel erg jammer

 19. Bij deze ook mijn commentaar op de verslaggeving van Viaplay. Doet me denken aan de manier waarop Freek Vonk zijn commentaar inspreekt. Veel te veel superlatieven als, het is nu wel heel erg spannend, of , ze rijden nu wel heel hard. Gek he in een F1 race? Echt commentaar van een zeer slechte kwaliteit. Kleuters die voor kleuters inspreken. Neem een voorbeeld aan de BBC. En dan inderdaad nog liever Olav Mol. (ondanks zijn fouten)

 20. Verbinding van de app is nog goed, maar commentaar werkelijk waardeloos, emotieloos en monotoon verslaggeving. Zet geluid uit en luister naar grand prix radio van Jack en olav. Ik mis die 2 gasten.

 21. Tot nu geen problemen gehad alleen Alberts is een irritant figuur denk dat ie alles beter weet was als coureur al waardeloos alleen maar mede commentatoren afzeiken.

 22. Een paar keer viel het beeld weg. En inderdaad commentaar is echt waardeloos. Gelukkig was de wedstrijd wel spannend.

 23. Wij kijken via KPN kanaal 225, in combinatie met een Viaplay abonnement. Hier zijn nauwelijks haperingen en gelukkig alles goed kunnen zien. Helaas ben ik het met de overige mensen eens dat het commentaar echt te erg is. Het blijft maar door ratelen en vaak zonder enige kennis. Heel storend.
  Ik mis informatie over de rondetijden die Olav altijd geeft. De studio uitzendingen zijn ook een afknapper. De vragen zijn ingestudeerd en zijn alleen maar een opzetje. Als presentator is het van belang dat je echt nieuwsgierig bent.. Veel verdieping heb ik nog niet gezien. Het is te plastisch, te gemaakt zonder enige sfeer. Het zelfde voor de pitreporter, staat al klaar met ingestudeerde vragen, geen spontaniteit. Mika en David is eigenlijk het enige waar ik positief over ben.

 24. Totaal geen service Viaplay , wel snel met aankoopbedrag van je rekening te halen maar geen contact met hun klantenservice te krijgen Als je een vraag hebt Al 3 weken inmiddels herhaaldelijk geprobeerd , wat een flut streamingdienst

 25. Viaplay app F1 vaak onderbroken, valt weg, geen internet verbinding, F1 vrijdag niet via kanaal 200 beschikbaar. Ziggo verwijst ons naar Viaplay maar is via Ziggo aangevraagd! Viaplay gebeld maar krijg alleen een antwoordapparaat dus geen persoonlijke hulp of contact. Al met al slechte service en kwaliteit van Ziggo en Viaplay. Men had nooit alleen aan Viaplay de zendrechten mogen verkopen geen concurrentie betekend dat VP de monopoly heeft en dus kan doen wat ze zelf willen. VIAplay weg ermee….Ik denk dat het de 1e keer en tevens de laatste keer is dat Viaplay F1 mag uitzenden! Wat een waardeloze troep…nooit aan beginnen, maar ja als je F1 fan bent en er is maar één aanbieder dan heb je eigenlijk geen keus.

 26. Wij overwegen om maar te stoppen met formule 1 wat een gekakel van een commentaar en dan in de studio die coronel en die van de garde (geldwolf)die totaal niet de zelfde is volgens mij vult hij alleen zijn zakken en is het plezier weg wij gaan in ieder geval (wij zijn een groep fans van de formule 1 al 25 jaar) er niet meer voor thuis blijven of naar races

 27. Viaplay waardeloos, idd zeer veel gekakel en kletsen door elkaar heen, heb het vandaag opgezegd, hopelijk komt het snel weer terug via KPN of Ziggo zodat we weer volop kunnen genieten van Olav Mol plus de gezellige voorbeschouwingen en de race!!!

 28. Deze jongens(radio verslaggevers hebben geen idee waar ze over praten) ze hebben geen verstand van F1. Bij lift van Max tijdens VT1 Miami denken ze dat de Redbull motor stuk is… hou toch op! Als je niet weet hoe een F1 motor klinkt doe je huiswerk niet en slecht! Daarbij is er geen beleving en monotoon commentaar. Verder kan ik het ook niet opbrengen om naar die blonde domme doos te luisteren die de interviews op de grid en pit doet. Echt vreselijk slecht en irritant, ze is amper te verstaand en er komt niks zinnigs uit. Ik spoel haar gewoon door of zet er op mute. In de studio maakt Tom Coronel als enige nog boeiend! Ga alsjeblieft terug naar Ziggo met Mol en Doornbos. Viaplay F1 cast naar huis sturen! Echt ik kijk al meer dan 15 jaar F1 dit is diep triest. Alleen Tom mag terug naar Ziggo. Van de Garde heb ik nog mijn twijfels, eventueel prima als gastspreker.

 29. 2 presentatoren is moet 1 worden. Dan heb je geen discussies tijdens een training of race. Je hoort dan zeggen ja toch en dan antwoord de 2e. Dat is raar, verwarrend en lijdt af.

 30. Ik ben er uit , er komt geen nieuw contract met viaplay bij ons thuis eerst geen klachten over het beeld . wel over de verslaggevers ik weet dat viaplay daar niets aan gaat doen . Nu heb ik ook last van geblokt beeld zeer frustrerend dus klotenbeeld en verslag van kinderen die er nu zitten voor de wedstrijd te verslaan zeer ver beneden pijl , Het plezier wat ik eerst alle jaren bij Ziggo had om te kijken is mij in een half seizoen compleet af genomen . ik hoop persoonlijk dat Viaplay met hun vernieuwde methode 75 % van hun klanten gaat verliezen voor het nieuwe of goed luisteren naar uw klanten maar dat betwijfel ik

 31. Ik zie dat velen mijn ergernis delen als het gaat om het commentaar tijdens F1. Het gewauwel van dat stel voormalige Koereurs die hun beperkte vocabulaire ‘gaaf ‘ oppimpen is al nauwelijks aan te horen. Kan erger? JA! Gister, we zijn in Hongarije en KwitFit Kalff beschrijft : “het is één van de kortste banen op het… eehhh circuit. het circuit van formule 1”. MUTE WEG

 32. Al jaren stoor ik mij aan een paar vervelende figuren bij Viaplay die werkelijk alles doen om in beeld te komen en te verdienen aan Max. Gelukkig heeft F1 een taal keuze,en verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Want ook bij F1 krijg je ze nu steeds vaker te horen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*