Erwin Schievink nieuwe eindredacteur Argos 

Vanaf 1 april 2022 is Erwin Schievink (1972) de nieuwe eindredacteur van Argos, het onderzoeksplatform op radio, TV en online van HUMAN en de VPRO. Schievink is momenteel eindredacteur bij de talkshow M (KRO-NCRV).

Eerder was Erwin Schievink eindredacteur van consumentenprogramma Kassa (BNNVARA) en Editie NL (RTL). Daarnaast is hij journalistlid bij de Raad voor Journalistiek. Hij begon zijn carrière bij TROS Radar als redacteur, later werd hij verslaggever en eindredacteur.
 
Schievink: ‘Argos is een van de pijlers onder de onderzoeksjournalistiek bij de NPO en ik vind het een eer dat ik daar leiding aan mag geven. Zeker in deze tijden van desinformatie en fakenews bewijst Argos wekelijks zijn grote maatschappelijke waarde. Door vast te houden en door te bijten. Ik kijk ernaar uit om samen met de redactie het programma nog verder uit te bouwen op verschillende platforms. Met altijd de waarheid als doel en innovatieve journalistiek als middel om die boven water te krijgen.’

Argos

Argos is het onderzoeksplatform van HUMAN en VPRO. Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*