Rik van de Westelaken nieuwe juryvoorzitter van de Lokale Media Awards 

Programmamaker en presentator Rik van de Westelaken is de nieuwe juryvoorzitter van de Lokale Media Awards 2022. De jaarlijkse prijzen voor de beste producties van de lokale publieke omroep worden op vrijdag 10 juni uitgereikt vanuit Beeld en Geluidin Hilversum. Er worden Lokale Media Awards uitgereikt in vijf categorieën: Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Innovatie en Presentatietalent.

Rik van de Westelaken: “De lokale publieke omroepen hebben een belangrijke functie in onze samenleving. Niet alleen omdat ze het lokaal bestuur controleren, maar ook vanwege hun maatschappelijke en verbindende rol. Ook zijn ze een belangrijke springplank voor jong talent. Zelf begon ik als tiener bij de lokale omroep van Uden en leerde ik bij AT5 met vallen en opstaan het vak. Een geweldige en onmisbare ervaring. Lokale omroepen leggen de basis voor nieuwe generaties journalisten en programmamakers. Daarom doet het mij een groot plezier om voorzitter te zijn van deze vakjury – en om samen met vakgenoten al die mooie producties te zien.”

De jury

De juryleden van de Lokale Media Awards 2022 zijn: 

Rik van de Westelaken, programmamaker en presentator AVROTROS
Bart Jan Cune, bekend als nieuwslezer en voice-over. Eigenaar journalistiek strategisch adviesbureau NewsMakers en audioproducent AudioMakers
Wilma Haan, adjunct-hoofdredacteur NOS 
Mark van der Kamp, opleidingscoördinator NPO Campus
Timo Kamst, voormalig radio-dj, nu radiocoach, presentatietrainer en redacteur
Sieb Kroeske, docent muziek en radio-management aan de hogeschool Inholland
Ton Verlind, voormalig verslaggever, presentator, eindredacteur van Brandpunt, nu media-adviseur 
Elger van der Wel, online-media-adviseur, podcastmaker, contentstrateeg en docent Media Innovatie aan de hogeschool Windesheim (Zwolle).

Beoordeling inzendingen

De lokale omroepen kunnen hun beste producties nog tot 1 april inzenden, waarna de vakjury aan de slag gaat met het beoordelen van de inzendingen. Zij selecteren per categorie de genomineerden en kiezen daaruit de uiteindelijke winnaar. De nominaties worden op 19 mei bekend gemaakt. 

De jury richt zich met name op thema’s die de doelstellingen en ontwikkeling van de sector weerspiegelen, waaronder lokale journalistiek/lokale democratie, lokale verbondenheid en professionalisering.

Investeren in opleiding en talent

Er is dit jaar extra aandacht voor de Lokale Media Award Presentatietalent. Voor de genomineerden in deze categorie organiseert de NLPO een talentenweekend op 14 en 15 mei waarin presentatietalenten worden getraind en beoordeeld door een aantal leden van de vakjury. De winnaar wint een op maat gemaakt opleidingspakket in samenwerking met de NPO Campus.

Verder worden tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards de Omroepvrijwilliger van het Jaar (publieksprijs) en de Omroep van het Jaar (beoordeeld door een aparte vakjury) bekend gemaakt. OPEN Rotterdam won deze prestigieuze titel vorig jaar. Daarnaast kreeg RTV NOF een eervolle vermelding van de vakjury.  

Alles over de Lokale Media Awards op www.nlpo.nl/lokalemediaawards

Foto: Ruud Baan

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*