Webserie over de bouw van het nieuw Beeld en Geluid-museum

De bouw van het nieuwe museum van Beeld en Geluid is in volle gang! Maar hoe ontwerp je een nieuw museum? In de nieuwe webserie (W)auw van de bouw geeft Beeld en Geluid iedere maand een blik achter de schermen.

Presentatrice Sosha Duysker gaat op zoek naar de Wauw’s en de Auw’s die komen kijken bij het bouwen van een state of the art mediamuseum. In deze eerste aflevering gaat ze in gesprek met onze directeur Eppo, projectleider Corine en ontwerpbureau Tinker Imagineers over deze uitdagende opdracht: ontwerp een mediamuseum zónder schermen.

2 Comments

  1. Nu nog een website (en een lineair nostalgie blok op NPO1 of NPO2) met oude (kinder) programma’s, series en films uit het archief die mensen thuis kunnen kijken i.p.v. dat alles maar daar in het archief ligt te liggen.

  2. Ze zijn dus in Hilversum druk aan het bouwen aan het nieuwe museum van Beeld & Geluid? Daggutniet. Het gaat om de herinrichting van een deel(!) van het bestaande museum met een nieuwe, grote, flitsende, koele, sissende, likkebaardende, hypermoderne expositieruimte die je als bezoeker in ‘cyberspace’ doet wanen. Het zal best mooi worden, maar geen idee wat er nu straks concreet te beleven valt, ook niet na het zien van de eerste video-aflevering over de herinrichting.

    En ik snap het wel, kwa marketingtruc, je zegt dat je een nieuw museum bouwt, want dan komen straks ook weer al die mensen die al eens in het ouwe museum zijn geweest. Zullen ze dan straks teleurgesteld zijn als er nog steeds vijf verdiepingen van die mooie, kleurrijke blokkendoos gevuld zijn met al die oude troep zoals het zwerverspak van Swiebertje, de jas van de Vieze Man, de poppen van De Fabeltjeskrant, of de jumpsuit van Jerney Kaagman? Ja, want dat is allemaal ouwe meuk, ouwe media, mensen willen nu nieuwe media, ze willen in cyberspace verkeren door een mini-jack in hun oor te prikken en dan virtueel in hun hoofd (brain-reality) op de set van RTL Boulevard rondlopen, reuze interessant. Ook iets soortgelijks, maar dan heel simpel, lijkt me een vondst voor Het Rijksmuseum. Wie heeft er nog interesse om een echte Rembrandt te gaan zien als je De Nachtwacht ook gewoon op je mobieltje kan bekijken? Ja, toch Eppo? Ik miste wel een glas bubbels op je werktafel. Gestopt met drinken? Maar proost op Beeld en Geluid 3.0!

    🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*