NVJ: filmpje van Tarik staat niet op zichzelf

De NVJ vindt de video van ‘Journaal-gijzelnemer’ Tarik Z. zorgwekkende ontwikkeling. Het filmpje waarin Tarik Z. ‘iedereen waarschuwt voor de NOS en de publieke omroep’ verscheen gisteren op Instagram. 

In de video, die ondertussen offline is gehaald, stelt Tarik Z. zich voor als ‘de jongen die zes jaar geleden de NOS is binnengevallen’. In januari 2015 drong hij gewapend met een gaspistool de studio van het NOS Journaal binnen om zendtijd op te eisen. Tarik Z. werd na zijn actie overmeesterd en veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf, waarvan 24 voorwaardelijk. 

Het OM maakte bekend dat de video niet strafbaar is, toch heeft de NOS aangifte gedaan. NVJ-secretaris Paul Teixeira spreekt van een zorgelijke ontwikkeling: ‘Deze video komt wel degelijk bedreigend over, voor de hele journalistiek in Nederland. We zien een toename van bedreigingen en geweld richting journalisten in het veilige Nederland. Dit is een treurige tendens. De journalistiek is geen partij. Het is een onafhankelijk instituut.’

Bedreigingen aan het adres van journalisten zijn volgens de NVJ aan de orde van de dag. En dat terwijl journalisten zonder gevaar moeten kunnen werken. 

3 Comments

  1. Paul Teixeira spreekt van een zorgelijke ontwikkeling: ‘Deze video komt wel degelijk bedreigend over, voor de hele journalistiek in Nederland. We zien een toename van bedreigingen en geweld richting journalisten in het veilige Nederland. Dit is een treurige tendens. De journalistiek is geen partij. Het is een onafhankelijk instituut.’

    Veilig is het in Nederland helemaal niet. Er gebeurd een hoop achter gesloten deuren. De media (journalistiek) doet alsof ze oogkleppen op hebben en negeren structureel bijna allemaal sommige dingen die er gebeuren in dit land. Omdat ze bang zijn dat ze niet aan de deug politie kant staan.

  2. @Rink Nee absoluut niet. Deze man hoort helemaal niet vrij rond te lopen. Dit had ik al aangegeven onder een ander bericht. Ik doelde nu meer op de weer vrij naïeve reactie van meneer Teixeira. Het wordt tijd dat men die oogkleppen eens af zet en eens echt gaat kijken wat er allemaal om ons heen gebeurd i.p.v. van de linkse deug omroep uit te hangen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*