NVJ: filmpje van Tarik staat niet op zichzelf

De NVJ vindt de video van ‘Journaal-gijzelnemer’ Tarik Z. zorgwekkende ontwikkeling. Het filmpje waarin Tarik Z. ‘iedereen waarschuwt voor de NOS en de publieke omroep’ verscheen gisteren op Instagram. 

In de video, die ondertussen offline is gehaald, stelt Tarik Z. zich voor als ‘de jongen die zes jaar geleden de NOS is binnengevallen’. In januari 2015 drong hij gewapend met een gaspistool de studio van het NOS Journaal binnen om zendtijd op te eisen. Tarik Z. werd na zijn actie overmeesterd en veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf, waarvan 24 voorwaardelijk. 

Het OM maakte bekend dat de video niet strafbaar is, toch heeft de NOS aangifte gedaan. NVJ-secretaris Paul Teixeira spreekt van een zorgelijke ontwikkeling: ‘Deze video komt wel degelijk bedreigend over, voor de hele journalistiek in Nederland. We zien een toename van bedreigingen en geweld richting journalisten in het veilige Nederland. Dit is een treurige tendens. De journalistiek is geen partij. Het is een onafhankelijk instituut.’

Bedreigingen aan het adres van journalisten zijn volgens de NVJ aan de orde van de dag. En dat terwijl journalisten zonder gevaar moeten kunnen werken. 

5 Comments

 1. Paul Teixeira spreekt van een zorgelijke ontwikkeling: ‘Deze video komt wel degelijk bedreigend over, voor de hele journalistiek in Nederland. We zien een toename van bedreigingen en geweld richting journalisten in het veilige Nederland. Dit is een treurige tendens. De journalistiek is geen partij. Het is een onafhankelijk instituut.’

  Veilig is het in Nederland helemaal niet. Er gebeurd een hoop achter gesloten deuren. De media (journalistiek) doet alsof ze oogkleppen op hebben en negeren structureel bijna allemaal sommige dingen die er gebeuren in dit land. Omdat ze bang zijn dat ze niet aan de deug politie kant staan.

 2. @Rink Nee absoluut niet. Deze man hoort helemaal niet vrij rond te lopen. Dit had ik al aangegeven onder een ander bericht. Ik doelde nu meer op de weer vrij naïeve reactie van meneer Teixeira. Het wordt tijd dat men die oogkleppen eens af zet en eens echt gaat kijken wat er allemaal om ons heen gebeurd i.p.v. van de linkse deug omroep uit te hangen.

 3. Tarik heeft een punt. NOS is hoofdzakelijk een doorgeefluik. In de middeleeuwen stuurde een koning een omroeper de stad in om zijn bevelen door te schreeuwen.
  Het is bij de NOS halleluja klimaat, EU, immigratie.
  De witte Nederlanders van de NOS kunnen zonnepanelen betalen. Ze hebben geen last van lage lonen door concurrentie en wonen niet in zwarte wijken met hun kinderen op een zwarte school. Van afstand lekker deugen.
  O ja waar is het kritische geluid op RIVM. Gisteren zag ik Atlas. Hoogleraar Ionica Smeets zei dat de voorspellingen niet kloppen door verkeerde aannames omdat de wetenschappers het ook niet precies weten. Waarom komt dit niet bij de NOS?
  Waarom geen disclaimer bij het NOS journaal. Wat ze nu als “waarheid” de ether insturen is morgen niet waar

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*