‘We gaan een BBQ organiseren om onze luisteraars beter te leren kennen’

Op dinsdag 4 september maken Nederlandse online radiostations en podcasts kans op een Online Radio Award. We zetten komende tijd diverse radiomakers en podcasters in de spotlights. Ditmaal: Johan Brinkel (Kein Geloel -Feyenoord podcast).

‘Kein Geloel’ is een podcast over Feyenoord. Hoe kwamen jullie op deze naam?
Nadat we op een mooie zomerse avond hadden bedacht dat we twee weken later (aanvang seizoen 2016/2017) wilden gaan starten met een podcast over Feyenoord, hebben we via de whatsapp dagenlang allerlei namen geopperd, waarvan de ene nog slechter was dan de andere. Uiteindelijk kwamen we in onze digitale brainstorm sessie op de befaamde uitspraak van oud-trainer Ernst Happel, die met zijn Duitse accent: “Kein Geloel, Foessbal spielen” een iconische uitspraak deed, die de Feyenoorder echt typeert en daarmee een mooie naam opleverde voor onze podcast.

Het publiek heeft massaal op jullie gestemd. Waarom scoort jullie podcast zo goed?
Feyenoord-supporters staan er om bekend loyaal te zijn, en alles rondom de club massaal te steunen. Zo ook onze podcast. Daarnaast werkt, denken wij, ook in ons voordeel dat we in tegenstelling tot veel anderen voetbalmedia, onszelf vooral niet te serieus nemen. We staan echt tussen ons publiek, zoeken veel interactie en bouwen sámen aan een mooi platform voor en door supporters.

Er zijn al talloze websites over Feyenoord. Wat draagt jullie podcast bij?
We zijn vooralsnog het enige wekelijkse Feyenoord programma dat gemaakt wordt door en voor supporters. In tegenstelling tot de landelijke voetbaltalkshows en podcasts, gaat het bij ons echt alleen over Feyenoord, en kunnen we lekker vrijuit kletsen over hoe wij het supporterschap ervaren. Wij beschouwen de club vanuit het perspectief van een supporter (en komen bijvoorbeeld met ervaringen vanuit het uitvak), wat mede-supporters lijken te herkennen en waarderen.

Wat doen jullie om jullie publiek te bereiken?
We zijn sinds vorig seizoen naast de wekelijkse podcasts, ook gestart met een interactieve Facebook Live show, waarin we wekelijks het gesprek aangaan met onze volgers. Daarnaast zijn we vrij actief op Twitter en Instagram waar we voortdurend de interactie zoeken met onze fans. Daarnaast hebben we af en toe leuke, niet social-media acties, en gaan we bijvoorbeeld binnenkort ook een barbecue organiseren om onze luisteraars beter te leren kennen.

Jullie podcasten al vanaf 2016. Wat merken jullie op gebied van groei nu de podcasting volop in de aandacht staat?
Hoewel het gevoelsmatig nog steeds in de kinderschoenen staat, merken we wel dat er steeds meer kennis komt van wat een podcast is. Aanvankelijk moesten we voortdurend uitleggen wat een podcast is, terwijl dat steeds minder noodzakelijk hoeft te zijn. Toch blijft er nog een enorme winst te behalen. Dus: spread the podcast word!

En dan de belangrijkste vraag voor Feyenoord-fans: Gaat het dit seizoen wat worden met Feyenoord?
Onze naam van de podcast is misschien wel het beste antwoord op deze vraag: Kein Geloel! Laat de jongens in het rood-wit de komende weken maar bewijzen dat de seizoensstart een incidentje was.

Kijk voor meer informatie op:
www.keingeloel.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*