Wais Shirbaz (NVJ): ‘Bezuinigsdrang op de publieke omroep is kortzichtig’

In een Spreekbuis.nl-interview pleit VVD-Kamerlid Pim van Strien voor een flinke bezuiniging op de publieke omroep. NVJ-secretaris Wais Shirbaz noemt deze bezuinigingsplannen kortzichtig.

“De voortdurende drang van partijen zoals VVD, JA21 en SGP om te bezuinigen op de publieke omroep is kortzichtig. Een bezuiniging van honderden miljoenen euro’s bedreigt de onmisbare rol die de publieke omroep speelt in het bieden van onafhankelijke en kwalitatieve informatie aan de burgers.”, meldt Wais Shirbaz op social media.

21 Comments

 1. Wat is er onafhankelijke en kwalitatieve informatie aan boer zoekt vrouw, first dates, muziek programmas op tv en radio en zo zijn er meerdere programmas. Flink de bezem door de npo halen. Ik zeg doen

 2. Ik zeg de eventuele werk gevers van Marcel en Tvkijker maar flink laten bezuinigen………………………. Lekker makkelijk deze bovenstaande reacties de mensen op de werkvloer worden weer de dupe. En de VVD maar gewoon aanschuiven bij Nieuwsuur…….

 3. De VVD wordt weer net zo links als in de afgelopen kabinetsperiodes onder Rutte hoor, zeker als die PVDA/GL links gedraaide yoghurt eters mee gaan doen. Ik denk dus wel even na voordat ik VVD ga stemmen dit keer.

 4. Het verouderde omroep bestel past niet meer in onze digitale TV beleving maar ook verouderde zuilen systemen
  Vooral de streamings aanbod,van de diverse aanbieders,geven een andere TV beleving maar ook in meer kijkgenot.Vooral de jonge kijkers-groep,die zitten niet meer vast aan het vaste patroon,van ons omroep bestel
  Zoals ik al eerder beaamde,het belang van de Regionale Omroepen
  In mijn geval Omroep Gelderland.nieuws uit eigen streken,maar ook zangers/zangeressen uit de eigen provincie,en uit je eigen streektaal.Als voobeeld:via YouTube.nl Dick van Altena die mer als 1000 liedjes heeft gestreden,en vele in de eigen Nedelandse Taal/streektaal.Ik erger mij al jaren dat vooral bij de NPO/Commerciële Omroepen vooral/Engelse taal gezongen de voorkeur heeft.Als ik via mijn internetradio:uit de globaal ontvangst van 20.000 zenders kan opzoeken.Dan hoor ik alleen de muziek uit eigen taal;Franse omroepen-Frans/Spaanse omroepen-spaans/Duitse-omroepen-duits.etc.Maar hier in Nederland,is er sprake van de verrabbesing van onze eigen taal.Doet dan de Nederlanse Taal in de ban,en we gaan allemaal Engels spreken/schrijven.En ook ABN spreken is niet meer noodzaak!.vooral in het postzegel-landje Nederland waardoor de globalisering,de Nederlandse TaalGebruik steeds meer zal onderdrukt worden

 5. Zoals ik al vaker beaamde,dat onze verplichte omroep bijdrage, meer de Regionale Omroepen zal ondersteunen,die nog steeds gedomineerd worden door onze staatsomroep NPO.En zoals ik al vaker beaamde, het verouderde omroep-bestel, onder te brengen in het Openlucht-lucht-Museum in Arnhem, onder handgeklap/volksdansen/marsmuziek/feestgedruis.Met de teks:Een omroepbestel uit het stenen-tijdperk.En daarom stem ik op de VVD,de komende verkiezingen, want daar zit ook de kiezers niet in het bezit van Tunnelvisie, maar de weg vrij is gekomen,samenwerking met Geert Wilders van de PVV,als hij wat minder zal uitdrukken,inzake azielzoekers etc.

 6. De meeste reaguurders hier willen de NPO kortwieken om zo de linkse elite een lesje te leren, maar het overgrote deel van de Nederlanders hecht nog steeds veel waarde aan de NPO (zoals het NOS-journaal) als een onafhankelijke en informatief hoogwaardige bron. De waardering voor en het vertrouwen in een omroep als ON is nihil. Grote bezuinigen komen er ook niet, wat sommige partijen ook roepen.

  Maar nog over die linkse elite en de grachtengordel. Hier in Amsterdam wordt nog geen 10% rechts gestemd omdat juist ook de mensen met geld een rechtvaardiger verdeling willen en solidair zijn. Het minimumloon omhoog, belasting op arbeid verlichten en winsten en vermogen meer afromen. Timmermans is hierop afgerekend dat hij hiermee is losgezongen van de werkelijkheid. Hoe verzin je het.

  Maar dan de rechtse elite van de VVD die opkomt voor de rupsjesnooitgenoeg van dit land, meer, meer, meer. Ze staan enkel aan de kant van een kleine groep rijken.

  Maar dan het krankzinnige dat veel mensen die VVD stemmen hun stem als een boemerang in hun gezicht terugkrijgen, ze stemmen op een partij die niets voor hun doet. Wat een waanzinnig land.

  De kapitalist tegen de populist: ‘Hou jij ze boos, dan houd ik ze arm.’

 7. Frits Sprits:sorry voor de ingeslopen tikfouten.2 jaar geleden ben ik omver gereden op mijn nieuwe E-Bike,en daar nog herstellende van.En niet overgereden door een VVDer,maar weer door een appende automobilist,die met een achterstevoren petje op zijn hoofd,die natuurlijk héél snel zijn Drugs en meer Geestverruimde artikelen zeer snel ging leveren aan de gebruiker!.En dat vertaalt zich in zeer hoge herstelkosten,maar ook dat de onze zorgpremie zal gaan verhogen.Het is een plaag geworden om met je smart-phone te gebruiken in het verkeer.Onze zoon werkzaam in het transport-verkeer ziet elke dag auto-aanrijdingen/auto’s langs de snelweg liggen en ook op de kop in de sloot.Ik heb door fysieke omstandigheden mijn auto verkocht,en dat geld gaan gebruiken voor de aankoop van voorzieningen,om je nog mobiel te verplaatsen.Bij elkaar opgeteld vele duizenden euro’s,maar ik maak gelukkig gebruik van een Rechtsbijstand verzekering,die alle kosten inzake mijn aanrijding gaan verhalen op de tegenpartij.En samen met mijn vrouw keihard gewerkt om samen een huis te kunnen kopen,en we werken al vanaf onze 16 jaar.En daar de verkoop daarvan onze onroerendgoed(geld zit in stenen) ruim genoeg om alle kosten eerst voor te schieten.En dat is het kenmerk van géén tunnelvisie,maar door spaarzin en zeer hard werken,als VVDer’s enige vermogen hebben opgebouwd.En wat is er optegen,dat bij de VVD aandeelhouders zijn,die door beleggingen etc. en het risico van terugval van de gekochte aandelen heel veel vermogen hebben verloren,maar ook die héél eigenvermogen hebben opgebouwd.Of uit gezinnen zijn gekomen,waar heel veel eigen-vermogen hebben meegekregen etc.En dat is het verschil wat al zal blijven,waar heeft je wieg gestaan.Doet aan zelfreflectie,wat je zelf hebt betekend in het belang van de Economie van de BV Nederland.En dat maakt het verschil,in de diffirentiatie tussen de bevolkings-groepen.Ziet via: econelo.de Econelo model 4000S,de mobiele oplossing.Niet alleen voor de Senioren,maar ook voor die jonge mensen,die ook fysieke beperkingen ondervinden,die ook door appende verkeers-deelnemers zijn ontstaan,minder mobiliteit ondervinden.Adieu.

 8. Als het na de 22e over rechts gaat zijn bezuinigingen en minder netten bij NPO waarschijnlijk.
  Vanaf NSC,VVD,BBB PVV,JA21,BVNL tot SGP wordt dat in de verkiezings programma s gemeld.

  • Vooral de partijprogramma’s van rechtse partijen staan vol onrealistische propaganda: A beloven en B doen, of niet doen, alleen over het terugdringen van de stikstof-uitstoot weet ik dat niet zeker. Maar ook al komt er een rechts kabinet, wat RoodGroen en breed links verhoeden, dan nog wordt er straks niet of heel weinig op de NPO bezuinigd. Eerst maar eens die dreigende rechtse ramp voor het land woensdag voorkomen. Denk goed na waar je op gaat stemmen.

   En moet ik het dan nog over het klimaat hebben? Gister was de gevoelstemperatuur in Brazilië 58 graden en 42 graden gemeten in Rio de Janeiro. Alles verdroogd, 2500 bosbranden en 100 miljoen mensen zwaar getroffen. Een toevallige uitzondering die overwaait? De wetenschap is al jaren klaar met hun onderzoeken en conclusies, al 150 jaar neemt de CO2 uitstoot schrikbarend toe en wordt bewijsbaar enkel toegeschreven aan de mens met desastreuze gevolgen. Het is niet 2 voor twaalf maar 2 over. Denk ook aan onze warmste zomer dit jaar en nu beleven we een ongekend regenseizoen. Maar dom rechts blijft het maar ontkennen, of wil door egoïsme geen adequate maatregelen nemen, kortetermijndenken en na ons de zondvloed, een zondvloed die er al is.

   En dan straks de grote gevolgen met klimaatvluchtelingen die deze kant op komen, miljoenen. En de VVD wil 5 miljard bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, laat Afrika maar creperen. Misdaden waar het slavernijverleden niks bij zijn en tel uit je winst.

   Er is geen enkele reden omdat wij hier in Nederland zijn geboren dus meer (voor)rechten kunnen ontlenen aan alle ons in de schoot geworpen welvaart. Asielinstroom moet anders, zeker, nationaal, Europees en internationaal, maar het is schandalig hoe slecht vluchtelingen hier worden opgevangen en knoop maar in je oren, iedereen is een gelukszoeker.

   • Hé trol. Het gaat hier over de NPO. Niet over jouw politieke voorkeuren.
    Overigens: als het 2 over 12 is zijn we te laat. Dus dan kun je er niets meer aan doen. De mensheid is als een virus: het vermenigvuldigt zichzelf en vernietigt alles in zijn omgeving totdat het zichzelf ook vernietigt. De aarde maakt het niets uit. Die redt zichzelf wel. Als meer dan 4,5 miljard jaar.

 9. De bekende bioloog Midas Dekker zegde ooit er zijn teveel mensen op de aarde.In 1950 waren er 7 miljoen inwoners in Nederland.Nu 18 miljoen in 2050 30 miljoen?. Die moeten eten/plassen/poepen.In dit poszegellandje.En maar kinderen erbij fokken,in wat voor wereld laten we achter voor onze kinderen/kleinkinderen?.Met medelanders/aziel/vluchtelingen,die uit de de zeer corrupte landen komen,totaal niet weten wat democratie betekend,maar ook maling hebben aan onze culturele waarde’s en de kinderen totaal niet weten wat bos/recreatie gebieden/plassen/natuurrijke Nederlands landschappen voor bedoelt is.Kan niet anders, als je uit eigenland moet vluchten,ergens woonde in berggebieden, en uitkeken over zandbakken,woestijnen,en het openbaar-vervoer uit kamelen/ezels bestond.Kom maar naar Nederland,waar je met openarmen zal worden ontvangen.Komend uit een oorlog-gebied.Zoals Frans Timmermans ooit zei:in de toekomst zullen er gevochten worden om eten.En dat is een groot nadeel van een links kabinet:autoritair/dualistische gedachtengoed/denkbeelden wat nog steeds heerst, bij de linkse politieke partijen.Mijn stemgedrag/keuze zal nooit kiezen voor een linkskabinet, maar wel voorkeur voor een rechtskabinet,die totaal niet behebt zijn,met tunnelvisie/Bipolaire gedachten goed, maar wel weten door contradictie kennis van zaken hebben, voor samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven en de zeer goed opgeleide technisch onderlegde Kamerleden, van een andere inzichten hebben in het belang van de economie van de BV Nederland, het geld moet wel eerst verdient worden,en daar hebben we het bedrijfsleven hard nodig.De linkse partijen willen graag geld uitgeven, waar ze zelf privé niet over kunnen beschikken.

 10. Daarnaast is er geen land in de EU gebonden landen, die een andere taal gebruikt,dan hun eigen landstaal.Daarnaast geeft de NPO een verkeerde voorstelling,dat er zoveel arme inwoners zijn In Nederland tov Buitenland.In Nederland 3% van de inwoners, Duitsland 13% in de armoede, maar ook de andere sociale uitkeringen, zijn het hoogste in EU gebonden lidstaten.De Aow uitkering in Nederland,zijn in Duitsland van een lagere niveau(staats uitkering rente).De armoede grens ligt vaak hoger dan In Nederland.Daarom gaan als grensbewoners in Duitsland onze boodschappen/brandstof inkopen.Maar dat is nu het verschil tussen de kabelkijkers en de Schotel bezitters in de exakte waarheden. KOOP ANDERS EEN SCHOTEL, IN DE ONTVANGST VAN DE EXAKTE WAARHEDEN, EN ONTVANGS IN VELE TALEN.

 11. Kunt u mij vertellen de personen die reaktie’s inzenden.Welke landen binnen de EU gebonden landen zijn beter en hebben een betere zorg/beter voor de ouderen/betere woongebieden/ betere AOW/pensioen uitkeringen,en meer levensgenot in de belevering van enige rijkdom!.En overal in de wereld(niet die olielanden) kunt u mij dat vertellen.Dan vertrek dan naar dat land.Of ga zelf wonen op een tropisch eiland ergens in de zuidzee,waar u kunt zitten onder de Palmbomen,uitzicht over de diepblauwe horizon.Geen last van de VVD,en heel veel apen om u heen./en kokosnoten bananen gratis om te eten.Een paradijs om te wonen.Vertel mij eens wat het alternatief van een andere levensbeleving dan in Nederland!.Maak mij gek,waar die tropische eilanden te wachten,op die Bewoners uit Nederland om samen een nieuwe maatschappij te gaan vormen.Maar met mijn huidige leeftijd van 79 jaar,is dat niet meer voor mij weggelegt.

  • Weet je hoe we nu het beste af waren geweest? Als Femke Halsema had meegedaan, dan had ze de meeste kans om premier te worden en GroenLinks/PvdA de grootste partij. En nee, ik bedoel ja, alles is politiek, zeker nu in deze donkere dagen.

   Sterkte in vooral Venlo, Groningen en IJmuiden.

   De groeten uit groot-Amsterdam.

   https://youtu.be/nsEBq0iGqN8

   (gegeten – eigengemaakte spicy linzensoep met stokbrood en brie, griesmeelpudding met bessensaus van Mona toe – smakelijk eten)

 12. En daarom pleit ik voor de Regionale Omroepen,wat heb ik met groot-Amsterdam te maken.Ik kom er nooit meer,maar ook niet meer in Randstad,heel weinig affiniteit met de Grachten bewoners.Met Duitsland om de hoek,en vooral de opkomst van de zeer bekende winkelketens zowel in Duiven en rond Zevenaar,en de komst van internationale bedrijven,zal via de A-12 autoweg het vrachtverkeer toenemen, en dat vertaald zich de Randstad van het Oosten,met het voordeel zentraal gelegen, voor internationale handels verkeer en via Duitsland een zeer groot gebied van Europa bereikbaar.Het gezegde de Boeren uit het Oosten, krijgt een ander aanzien.Je zult maar in Duiven/Zevenaar wonen!en lekker goedkoop de brandstof/boodschappen inkopen,en zeer goedkoop lekker eten,in de Duitse grensplaats,zoals Elten/Kleve/Rees.En weet Femke Halsema dat ook!.Dat buiten groot Amsterdam,in het Oosten van Nederland,nog heel veel woningsgenot levensvreugde aanwezig is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*