VVD wil opheldering over NPO onderzoek naar salarisconstructie Van Nieuwkerk

VVD-Kamerlid Thierry Aartsen (VVD) heeft aan Minister Slob schriftelijke vragen gesteld over het bericht dat de beloning van Van Nieuwkerk binnen de regels is en er geen sprake is van een schijnconstructie.

De VVD stelt dat er bij het NPO- onderzoek niet is gekeken naar eventuele constructies via buitenproducent MediaLane. VVD wil ook weten wat de reden dat de NTR het programma College Tour ineens extern laat produceren en in hoeverre de productiekosten van dit programma zijn gestegen.  

NTR heeft eerder besloten om het programma College Tour voor het eerst in 11 jaar niet meer zelf te produceren maar productie uit te besteden aan een buitenproducent. VVD vraagt aan Slob of hij bereid is de NPO op te dragen openheid te geven over de kosten die gemaakt worden voor het produceren van het programma College Tour, voor nu en in voorgaande jaren. VVD is van mening dat geheimzinnigheid over de kosten van programma’s niet bijdraagt aan het draagvlak voor – en vertrouwen in de publieke omroep.

3 Comments

  1. De VVD weer, laat ze eerst weer eens kijken naar hun eigen mensen die er maar op los “rommelen” de laatste jaren.
    Maar ja, meneer Aartsen is een beetje backbencher dus moet ook weer in de publiciteit.
    En was dat ook niet die meneer die “verkeerde tweets” de wereld in schoot?

    • Ik ben zeker niet van de VVD maar ik ben het zeker wel met die vragen eens. Overigens was er kamerbrede irritatie over de constructies betreffende de graai salarissen.

  2. Ik ben het wel met je eens. Maar het “rechts” vullen en “links” lullen van dhr. M. van Nieuwkerk staat me toch ook nogal tegen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*