VRT NU krijgt nieuwe naam: VRT MAX

Dit najaar verandert het online video- en audioplatform VRT NU naar VRT MAX. VRT NU is vijf jaar oud en aan vernieuwing toe. De nieuwe naam moet de VRT-content tot bij een nog breder, nieuw en vooral jong publiek brengen. 

RT heeft sinds 2017 een online videoplatform: VRT NU. Daarop kan je via het internet gratis tv-programma’s van één, Canvas en Ketnet live bekijken of herbekijken. VRT NU biedt ook films en reeksen aan en content van de VRT-radiomerken. Vorig jaar werd maar liefst 142 miljoen keer een video gestart op VRT NU en gemiddeld bereikte het platform elke maand ongeveer 800.000 Vlamingen. 

Toch moest de openbare omroep het afgelopen jaar vaststellen dat VRT NU niet in de top vijf van streamingsplatformen in België stond. VTM GO -de gratis online video-on-demand-service van DPG Media- daarentegen wel. De VRT wil haar digitale aanbod nu gaan versterken en het meer afstemmen op maat van elke mediagebruiker.  Bij de voorstelling van het jaarverslag van VRT in het Vlaams Parlement, kondigde CEO van VRT Frederik Delaplace daarom aan dat het streamingplatform van de openbare omroep vernieuwd wordt: VRT NU wordt VRT MAX.

“VRT MAX moet een volwaardig digitaal kanaal worden van het volledige VRT-aanbod en we vonden het nodig om er een andere naam aan te geven om die ambitie ook duidelijk te maken”, legt Delaplace uit.  En er is ook een praktische reden: “Uit eerder onderzoek hadden we al vastgesteld dat er veel spraakverwarring was tussen VRT NWS en VRT NU.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*