VPRO viert 50 jaar Paradiso

Op 30 maart 2018 bestaat het Amsterdamse poppodium Paradiso exact 50 jaar. In aanloop naar dit jubileum zet de VPRO dé poptempel van Nederland in de schijnwerpers. VPRO Nooit meer slapen komt met een vijfdelige podcastserie getiteld Paradiso 50 over vijf specifieke perioden vanaf het oprichtingsjaar 1968. In de VPRO Gids verschijnt een serie van zes artikelen van muziekscribenten. VPRO 3voor12 selecteert 50 shows die toonaangevend waren.

Speciaal voor dit jubileum maakt VPRO Nooit Meer Slapen de vijfdelige podcastserie getiteld Paradiso 50. In vijf afleveringen van 45 minuten reizen luisteraars door de turbulente jaren waarin het Amsterdamse podium zich ontwikkelde van vrijzinnige kerk naar hippie-hang-out en van drugshol en punkhoofdkwartier tot professioneel en toonaangevend poppodium. Eindredacteur van VPRO Nooit meer slapen Lotje IJzermans en Atze de Vrieze van VPRO 3voor12 gaan in gesprek met betekenisvolle medewerkers, bezoekers en muzikanten, onder wie oprichter van Paradiso Willem de Ridder, Ernst Jansz van CCC Inc. en Doe Maar, Panic-zanger Peter ten Seldam, punkdichteres Diana Ozon, zanger Peter te Bos van Claw Boys Claw, dj Eddy de Clerq, JB Meijers, Raggende Man Bob Fosko, dj Isis en Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Paradiso 50 verschijnt vanaf vrijdag 2 maart vijf weken lang elke vrijdagmiddag op vpro.nl/nooitmeerslapen en op iTunes, Stitcher en andere bekende podcastkanalen In de reguliere uitzending van VPRO Nooit meer slapen zijn vanaf vrijdag 2 maart vijf vrijdagen op rij de hoogtepunten uit de podcast te beluisteren. Om 01.30 uur op NPO Radio 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*