VPRO lanceert VR documentaire tijdens IDFA

De VPRO presenteert vandaag de White Spots VR app tijdens de Elastic Reality tentoonstelling van IDFA DocLab in de Brakke Grond. White Spots neemt de gebruikers mee op een duizelingwekkende reis naar het einde van het internet met de eerste VR productie waarin live datavisualisatie gecombineerd wordt met documentaire storytelling in 360°.

De VR documentaire White Spots duurt dertig minuten en is geheel in Virtual Reality te beleven met Google Cardboard of andere VR brillen. De kijker ziet eerst een 360° visualisatie van alle zendmasten en mobiele netwerken in de eigen omgeving en reist vervolgens naar vijf zogenaamde ‘white spots’, plekken op aarde zonder internet of bereik voor de mobiele telefoon.

In de documentaire rijdt de kijker mee naar de paardenveiling in de buggy van Amish dominee Norman Yoder en ervaart de levensstijl van deze religieuze gemeenschap in Shipshewana, Indiana. In Armenië geeft de schrijver Arama Pachyan inzicht in zijn beweegredenen om zonder social media te leven. In Brabant woont de 14-jarige Marit in een camper, omdat zij allergisch is voor straling van zendmasten en Wifi-routers. In Sevilla is te zien hoe het jongetje Israel en zijn vader Domingo in een arme, gewelddadige wijk verstoken blijven van toegang tot het internet.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken t/m 27 november, dagelijks van 09.00 tot 23.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*