Jack Wouterse maakt jeugdserie: Ik ben Nederlander

Op 25 december start de NTR met de nieuwe 12-delige kinderserie Ik ben Nederlander waarin acteur Jack Wouterse (oa bekend van Grijpstra & De Gier en All Stars) met kinderen uit heel Nederland openhartige gesprekken voert over hun leven en wat hen bezighoudt. Samen trekken ze er op uit en praten over thema’s als geloof, vriendschap en passies. Ook nemen ze Jack mee naar school, eten ze samen hun lievelingsmaal, kijken naar zichzelf in de spiegel en fantaseren er op los.

De afleveringen zijn opgebouwd uit korte filmpjes met verschillende kinderen van rond de 10 jaar oud, waarin diverse thema’s worden besproken. Het ene kind woont verlaten op het platteland, de ander drie hoog in de stad. Zo zien we de zoons van een Zeeuwse mosselvisser en een Drentse boer, een dochter van Marokkaanse ouders en een kind dat nog niet zo lang geleden uit Syrië is gevlucht. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal Nederlander.

‘Mooie leeftijd. Ze zijn nu nog heel puur. Praten eerlijk en vrijuit’, geeft Wouterse aan. ‘Achtergrond en opvoeding maken iedereen uniek, maar ze zijn toch ook allemaal een beetje hetzelfde. En zeker gelijkwaardig. Iedereen kind heeft een familie. Ieder kind vindt vriendschap belangrijk en we vinden allemaal iets van God. Zoals we hier wonen, zijn we allemaal Nederlanders. Vandaar de titel: Ik ben Nederlander. In de serie wandelen we luchtig door het leven en de belangrijke momenten van deze kinderen, die trouwens allemaal om op te vreten zijn.’

Ik ben Nederlander is bedacht door Jack Wouterse en geproduceerd door Voor de Buis in opdracht van de NTR.

Uitzendingen: van 25 december t/m 12 maart elke zondag om 18.00 uur op NPO 3

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*