VPRO-jeugdserie ‘Eng’ laat griezelen met goede afloop

Hoe leer je je angsten overwinnen? ‘Eng’ is een nieuwe filmische jeugdserie van de VPRO, met 9 zelfstandige afleveringen, die Zapp op NPO 3 vanaf zondag 11 september om 17.55 uur wekelijks gaat uitzenden. In elke aflevering wordt een afzonderlijk verhaal verteld.

De jeugdserie wordt gemaakt door een selectie van jonge makers en bekende gezichten uit de Nederlandse film- en tv-wereld. “De afgelopen jaren is het televisieaanbod voor jeugd vooral vrolijk en veilig”, aldus producent Iris Otten van Pupkin. Na brainstormsessies met kinderen van 9 tot 12 ondervond ze  dat de kids graag stoere, spannende en enge verhalen zien. Maar het moet wel goed aflopen.

Nachtmerrie
Zo brengt de zoektocht naar de weggelopen hond van Tim hem in een mysterieuze wereld, wordt Lena geopereerd in een heel vreemd ziekenhuis en verandert de kickboksdroom van Younes tijdens het trainingskamp langzaam in een nachtmerrie. Mads en Ruben logeren bij een geheimzinnige oudtante, die er iedere nacht stiekem op uit gaat.

Tobi wordt nietsvermoedend in de val gelokt door een man in een rolstoel. Bob, Tess en Errol raken verdwaald in het bos. Ten slotte krijgen Floor en Elza te maken met een enge man in de tram, ontdekt Tobias dat liegen niet altijd goed uitpakt en schiet Yasmine haar vriendin Nora te hulp wanneer ze de geesten niet met rust laat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*