VPRO Documentaire Prijs 2016 voor The Origin of Trouble

De VPRO Documentaire Prijs 2016 is maandag 27 juni uitgereikt aan de crew vanThe Origin of Trouble. De VPRO riep de prijs negen jaar geleden in het leven voor de beste eindexamendocumentaire van de Nederlandse Film Academie.

Regisseur Tessa Pope gaat in The Origin of Trouble de confrontatie aan met haar verleden en de complexe band met haar vader.

Met de VPRO Documentaire Prijs wil de VPRO jong documentaire talent stimuleren. De prijs wordt toegekend aan het team dat op de Nederlandse Film Academie de beste eindexamendocumentaire realiseert. De jury let daarbij speciaal op durf: makers die gebruik durven maken van vernieuwende vertelvormen en daarmee bewust de grenzen van het documentaire genre opzoeken.  De prijs bestaat uit een Golden Ticket naar een Europees Documentairefestival. Hier kunnen de makers gedurende vijf dagen inspiratie op doen, films bekijken, masterclasses volgen, en krijgen zij een introductie in de internationale documentairemarkt. Bovendien doet hun film mee in de studentencompetitie van het festival.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*