VPRO 3voor12 zoekt redacteur/researcher

Begint jouw nieuwsgierigheid naar muziek waar die van anderen eindigt? 

 

Deze stoel staat op de redactie van 3voor12, en hij is leeg. Hij hoort bij de leukste baan van Nederland, en wij willen hem zo snel mogelijk weer vullen. Lees hieronder wie we zoeken en hoe je kunt reageren.

Wie zijn we? 
3voor12 is een journalistiek platform op internet met radio-, televisie- en tijdschrift-elementen, dat bestaat sinds 1998. 3voor12 volgt de dagelijkse nieuwsstroom op muziekgebied, maar zorgt ook voor verdieping en volgt het hele jaar door alle belangrijke Nederlandse festivals: van showcase-festival Eurosonic tot kroonjuwelen Pinkpop en Lowlands tot de lange nachten van Amsterdam Dance Event.

Wie zoeken we? 
Een nieuwe collega met nieuwsgierigheid naar muziek die begint waar andere mensen eindigen. Je weet dat om te zetten in creatieve, prikkelende ideeën, in woord, beeld of allebei. Je bent heel goed thuis in de alternatieve popmuziek, maar schrikt er ook niet voor terug om interessante ontwikkelingen in de mainstream te signaleren en bespreken. Je hebt gevoel voor klein nieuws, maar kunt ook diepgravend te werk gaan. Natuurlijk is het goed als je iedereen in de muziekwereld kent en je precies weet bij wie je moet zijn om dingen gedaan te krijgen. Minstens zo waardevol is een frisse blik, origineel perspectief of sociaal-culturele achtergrond die op onze huidige redactie nu ontbreekt. Je bent niet bang voor deadlines en staat het liefst elk weekend op een festival. Je voelt je als een vis in het water in sociale media. Weet waar je welk medium voor moet gebruiken en bent niet bang iets nieuws te proberen. Anno 2016 zit journalistiek talent niet per se achter een toetsenbord of met de pen in de hand; zeker met onze nieuwe site in gedachten hebben we misschien wel meer aan iemand die sterke inhoudelijke vlogs bedenkt, schiet, interviewt, monteert, online zet en succesvol uitserveert op sociale media! Het werken in teamverband vind je prettig, maar je kunt ook uitstekend zelfstandig uit de voeten. 

Wat houdt het in?
3voor12, het popplatform van de VPRO, zoekt een nieuwe redacteur/researcher (m/v, 36 uur). Als redacteur ben je medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke samenstelling van de website. Je schrijft zelf artikelen en denkt mee over die van je collega’s, je beheert de sociale media, nieuwsbrief en audio/video content. Eén avond per week ondersteun je de redactie en presentatrice Roosmarijn Reijmer tijdens 3voor12 Radio op 3FM.

Wat bieden we? 
Een leuke baan op een geweldige redactie, het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 36 uur per week met (bij voorkeur) ingang van 1 september a.s., voor de duur van 12 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingedeeld in salarisklasse F en het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen € 2.196,- en € 3.230,- bruto per maand op basis van een 36- urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. 

Reageren? 
Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Niels Aalberts, eindredacteur 3voor12,n.aalberts@vpro.nl. Graag ontvangen we je gemotiveerde reactie met cv uiterlijk 25 augustus 2016 onder vermelding van vacaturenummer 1626 op het volgende e-mailadres: vacature@vpro.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*