Voormalig VARA-complex wordt gesloopt

Het voormalige VARA-hoofdkantoor wordt gesloopt. Op het terrein aan de Heuvellaan komen 24 woningen en een werklocatie. Om dit te kunnen doen, moet de bestemming van het gebied veranderen. Wethouder ruimtelijke ordening, Karin Walters, tekende woensdag 30 augustus een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar Villa Heuvel BV. Daardoor kan het ontwerpbestemmingplan ter inzage komen.   

Wethouder Walters: “Deze verandering van het bestemmingsplan is een uitwerking van het in oktober 2021 door de gemeenteraad vastgestelde ruimtelijk kader waarin het schetsontwerp staat. Na jaren leegstand maken we daarmee de weg vrij voor wonen, in combinatie met een werklocatie.” 

Opvang oorlogsvluchtelingen 

In afwachting van sloop en herontwikkeling, is het VARA-complex in maart dit jaar geschikt gemaakt voor de tijdelijke opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Het pand is ingericht om voor één jaar maximaal 350 mensen noodopvang te bieden. Voordat de herontwikkeling van het terrein start, verhuizen de Oekraïners naar andere opvanglocaties.

8 Comments

  1. Waarom geen permanente lokatie op die plek voor asielzoekers. Het narratief over vluchtelingen zal dan kantelen bij de npo…..> we willen Deens model, grenzen dicht is wel mogelijk, gewoon verdragen als wc papier behandelen. De elite zorgt goed voor zichzelf. Asielzoekers moeten maar naar een gehucht als ter Apeldoorn.

  2. Het zal wel moeilijk zo niet onmogelijk zijn om studio’s te behouden in hun oorspronkelijke staat. Het blijft jammer dat er weer een radiogebouw verdwijnt. De KRO, De AVRO en nu weer de VARA. Jammer. Vooral dit laatste gebouw. Zo oud is dat nog niet.

    • Echt helemaal mee eens. Die gebouwen zijn een stukje geschiedenis. Als gemeente hoor je te zorgen dat kosten wat het kost die gebouwen behouden blijven. Het liefst voor iets met media maar, als dat niet kan een andere bestemming. Desnoods met daar gesloten nieuwbouw.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*