Vlaamse NLZIET ‘Streamz’ van DPG Media en Telenet vandaag gelanceerd met titels van DPG Media, SBS en VRT

Vanaf vandaag kunnen Vlamingen op het nieuwe streamingplatform van Telenet en DPG Media terecht voor een uitgebreid aanbod van zowel nieuwe Vlaamse series als klassiekers van eigen bodem, docu’s, een kidszone en de strafste internationale films en reeksen, goed voor meer dan 1000 titels bij de start.

Dat werd vandaag bekendgemaakt door John Porter (CEO Telenet), Kris Vervaet (CEO DPG Media België) en Peter Vindevogel (CEO Streamz) tijdens een perslancering waar ook heel wat regisseurs en acteurs bij waren. CEO van VRT Frederik Delaplace bevestigde dat VRT ook premium titels in preview en cataloguscontent zal aanbieden aan Streamz.

Streamz is vanaf 14 september voor iedereen beschikbaar via de Streamz-app en via Streamz.be. Voor €11,95 per maand kunnen abonnees op 4 schermen tegelijkertijd in HD kijken. Er is een gratis testperiode van 2 weken. Telenet-klanten kunnen Streamz ook bekijken via hun digitale televisie. Alle Telenet Play-klanten worden automatisch overgezet naar dit nieuwe aanbod.

Het televisielandschap veranderde de afgelopen jaren enorm. Naast klassieke lineaire televisie wordt streaming en ‘on demand’ tv kijken steeds populairder. Vanaf maandag 14 september 2020 biedt Streamz een uniek lokaal aanbod, naast dat van de grote internationale spelers. Streamz bundelt voor het eerst voor iedereen de beste series van DPG Media, SBS/Woestijnvis en VRT en zorgt ervoor dat de kijker als eerste toegang krijgt tot heel wat nieuwe reeksen. Daarnaast zal Streamz ook zelf investeren in eigen reeksen: Streamz Originals. Dat aanbod wordt aangevuld met films en exclusieve internationale reeksen, waaronder alles van HBO.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België en voorzitter Raad van Bestuur Streamz: “Dit is een mijlpaal in de Vlaamse mediageschiedenis. Vlaanderen heeft nu wat het verdient: een eigen streamingservice. Dit is wat we nodig hebben om de toekomst van het mooie Vlaamse medialandschap te vrijwaren. Dit is ook wat de Vlaamse kijkers van ons verwachten. Zij willen dat we hen volgen in hun veranderend kijkgedrag. We hebben doorgezet, we zijn blijven geloven in onze droom. We zijn dan ook zeer blij om, samen met onze partner Telenet, van onze droom een realiteit te maken. Vanaf maandag 14 september is het zover. Dan is Streamz er echt.”

John Porter, CEO Telenet: “Ik ben enorm blij en trots dat we dit platform samen met DPG Media lanceren. Dit is de grootste stap voor Vlaamse televisie sinds de lancering van digitale televisie. In deze nieuwe manieren van televisiekijken is samenwerken cruciaal: zo kunnen we de kijker een relevant aanbod voorstellen op een top notch platform, ‘an offer they can’t refuse’. Ik geloof dat we met onze Vlaamse content absoluut het verschil kunnen maken. Kijkers zijn verknocht aan lokale programma’s, films en series. Met Streamz bundelen we het beste van dit alles en vullen we aan met internationale toppers. Met dit lokale platform zorgen we ook voor zuurstof voor de lokale productiesector. Local content is king, en met Streamz zorgen we ervoor dat dit absoluut zo blijft.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*