‘Virtuele stad’: project om Hilversum te ontdekken

Dutch Spring gaat samen met de Gemeente Hilversum “De Virtuele Stad” ontwikkelen. De Hilversumse mediawethouder Jaeger ziet het project als een mooi voorbeeld van nieuwe ontwikkelingen in de mediasector. Het gebruik van open data speelt daarin een belangrijke rol.

De Virtuele Stad (DVS) maakt het voor gebruikers mogelijk om via een zoeksysteem te achterhalen wat er in hun stad gebeurt. Door zelf een profiel aan te maken of in te loggen krijg de gebruiker informatie toegestuurd van een stad die specifiek voor hem of haar interessant is.

Kaartondergrond
De basis is in dit geval een slimme kaartondergrond van Hilversum die het eenvoudig maakt om te bepalen over welk deel van de stad  informatie gezocht wordt. Strategis, het bedrijf dat de applicatie ontwikkelt, past een lerend zoeksysteem toe. Naarmate  vaker een vraag gesteld wordt aan het systeem krijg men steeds meer informatie.

Dat is een belangrijk onderdeel van het vakmanschap in de media-industrie, meent Jaeger. De ontwikkeling van DVS zal in nauwe samenspraak plaatsvinden met de gebruikers. Zo worden de eerste resultaten van een recent klantenpanel meegenomen in de eerste ontwikkelstappen. Eind juni wordt de eerste versie van DVS gepresenteerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*