Vijf vrienden leggen de EU-verkiezingen uit in de Kiescast

In de Kiescast worden de Europese verkiezingen uitgelegd en de ideeën van de verschillende Europese fracties samengevat.

Op donderdag 6 juni moeten we wederom naar de stembus. Dit keer voor de Europese verkiezingen. Wij zijn vijf vrienden uit Haarlem die merken dat we niet precies weten waarop we nou eigenlijk stemmen. En dus hebben we – om onszelf en de luisteraar te helpen – uitgezocht hoe dat parlement nu eigenlijk werkt en wat de ideeën van alle Europese partijen zijn.

De podcast afleveringen behandelen de belangrijkste onderwerpen die spelen in Europa, variërend van klimaat en migratie tot economie en de omgang met Rusland. Elke aflevering biedt een beknopt overzicht van de standpunten van een Europese fractie, waardoor luisteraars inzicht krijgen in de diversiteit van opvattingen binnen het Europese politieke landschap.

Eerder maakten de vijf vrienden al korte samenvattingen van alle verkiezingsprogramma’s in Nederland, voor de verkiezingen van afgelopen november. Daarop kwamen veel positieve reacties van mensen die echt iets zeiden te hebben gehad aan de podcast om tot hun stem te komen. Vandaar dat we dit nu ook voor de Europese verkiezingen hebben gedaan.

De aflevering waarin we het parlement uitleggen staat intussen online:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*