Nieuwe CAO goedgekeurd door RTL Nieuws medewerkers

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) voor RTL Nieuws is officieel bekrachtigd na een meerderheidsstemming door de leden. De goedkeuring volgt op een succesvol onderhandelingsakkoord dat op 10 april jl. werd bereikt, waarin aanzienlijke voordelen voor de medewerkers zijn vastgelegd.

Vanaf 1 januari 2024 zullen de werknemers van RTL Nieuws een structurele loonsverhoging van 3,75% ontvangen. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft de nieuwe CAO geprezen vanwege de positieve impact op de arbeidsvoorwaarden van het personeel.

Onderhandelaars Lisa Koetsenruijter en Milen van Boldrik uitten hun tevredenheid over de steun van de leden: “We zijn blij dat onze leden massaal achter het behaalde resultaat staan. Deze loonstijging over twee jaar, die bijna 11% indexatie omvat, markeert een aanzienlijke verbetering van het koopkrachtverlies dat eerder werd ervaren.”

Belangrijke afspraken in de CAO 2024 omvatten:

  • Looptijd: Het contract is geldig voor het jaar 2024.
  • Loonsverhoging: Structurele verhoging van 3,75% vanaf 1 januari.
  • Reiskosten: Verhoging van de kilometervergoeding voor woon-werkverkeer van €0,21 naar €0,23.
  • Stagevergoeding: Verhoging van €350 naar €400 bruto per maand.
  • Feestdagen: Mogelijkheid om Goede Vrijdag uit te ruilen voor een dag die aansluit bij persoonlijke levensovertuigingen.
  • Carrièreontwikkeling: Onderzoek naar een nieuw beloningssysteem met expertniveaus, vergelijkbaar met systemen die al gebruikt worden binnen RTL Nederland en Ad Alliance.

De onderhandelaars hopen in 2025 de dialoog met de directie in een even constructieve sfeer voort te zetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*