Videoland Original ‘Máxima’ verkocht aan het buitenland

De nieuwe serie ‘Máxima’ is vóór de Videoland release in het voorjaar van 2024 al verkocht aan RTL in Duitsland, daarnaast is er veel interesse vanuit andere internationale landen. Dat maakten Videoland, producent Millstreet Films en internationale salespartner BETA Film vandaag tijdens MIPCOM in Cannes bekend.

Twee weken geleden tijdens het RTL Content Event waren de eerste bewegende beelden van de nieuwe Videoland Original ‘Máxima’ al te zien. Daar zijn nu ook de eerste 6 stills bijgekomen. Op deze beelden zijn de Argentijnse actrice Delfina Chaves te zien als Máxima, Martijn Lakemeier als Willem-Alexander en Sebastian Koch en Elsie de Brauw als Claus en Beatrix. De stills zijn hier te downloaden. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso (Tell Me Who I Am) en Daniel Freire (Sex and Lucía) gecast. Ivan Lapadula (Dos Vidas) speelt Máxima’s ex-vriend Tiziano.

‘Máxima’ is een zesdelige high end dramaserie (6×50 minuten) die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De serie vertelt het verhaal van Máxima’s reis van haar vroege leven in Argentinië en New York tot aan haar toekomst als koningin van Nederland. Het heden start in Sevilla in 1999, wanneer Máxima kroonprins Willem-Alexander ontmoet, en blikt terug op haar ervaringen uit het verleden die haar hebben gevormd tot de vrouw die ze vandaag de dag is. De serie volgt Máxima terwijl ze haar relatie met de Nederlandse kroonprins navigeert en haar weg naar de top vindt, terwijl ze onderweg uitdagingen het hoofd moet bieden, waaronder controverse rond de politieke carrière van haar vader tijdens het regime van Videla. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Máxima, waarbij haar vastberadenheid en ambitie worden benadrukt, evenals haar strijd om de loyaliteit aan haar familie en haar eigen identiteit in evenwicht te brengen. De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus.

‘Máxima’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger en Sytske Kok en is in het voorjaar van 2024 te streamen bij Videoland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*