NOS Studio Voetbal start uitzendingen met publiek

Zondag is bekend gemaakt dat NOS Studio Voetbal: vanaf zondag 29 oktober mét publiek wordt uitgezonden. In een nieuwe studio is er ruimte voor zo’n vijftig personen om de live-uitzendingen van het NOS-voetbalprogramma op zondagavond van dichtbij mee te maken. 

NOS Sport heeft al vaker publiek uitgenodigd bij de live sportuitzendingen. Zo was er bij het vorige EK en WK voetbal in het avondprogramma (met presentator Sjoerd van Ramshorst) ook publiek aanwezig. Dit gaf de uitzendingen sfeer en een gevoel van ‘samen naar voetbal kijken’. Mede door deze positieve ervaringen heeft de NOS in het eigen pand een nieuwe studio ingericht om dit ook wekelijks mogelijk te maken bij NOS Studio Voetbal.

NOS Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst: Het is fijn dat we straks in een nieuwe studio zitten en ook nog eens met publiek. Tijdens het WK vorig jaar hebben we hele positieve ervaringen gehad met publiek in onze uitzendingen, en dat gaan we nu ieder voetbalweekend doen. We maken het programma tenslotte voor de kijkers, dan is het helemaal mooi dat zij hier ook live bij kunnen zijn.’ 

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport: “Het toevoegen van publiek was al langer een wens van de redactie. We hebben de ruimte gecreëerd om dit te organiseren. Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal.”

NOS Studio voetbal geeft kijkers inzicht in het afgelopen voetbalweekend en duidt het laatste voetbalnieuws. Met onderbouwde analyses van experts en inhoudelijke analyses is het streven dat de kijker het voetbal beter begrijpt en zo met meer plezier de sport volgt. 

4 Comments

  1. Het is te hopen dat je er voor betaald krijgt om in het publiek te zitten, anders zou ik niet weten wat je daar moet doen. Dit saaie programma kun je beter thuis vanaf de bank bekijken, maar dit is slechts mijn mening natuurlijk.

  2. Omdat ze zelf het programma maar niet kunnen los krijgen wordt de hulp van een publiek ingeroepen. Bij de WK deden ze dat ook, maar dat was een WK. Maar voor wie zou je laat op zondagavond helemaal naar Hilversum rijden als je de volgende dag weer vroeg op moet.

  3. Het is het enige voetbalprogramma praatprogrammaatje wat ik kijk juist omdat het gewoon low key is zonder te veel opsmuk zoals aangapend publiek op de achtergrond. Ik snap dus niet wat de toegevoegde waarde van publiek is aan dit programma alleen om het ego van de heren aan tafel op te krikken of zo? Het voegt helemaal niets toe behalve dat het ‘gezellig’ oogt. Nu gaat die Sjoerd van Ramshorst zich nog meer popi jopi a la Wilfred Genee zich gedragen natuurlijk. Hij wil zo graag op hem lijken immers.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*