[VIDEO] Nog een keer binnen het KRO gebouw

Vandaag is gestart met de sloop van het oude KRO-kantoor aan de Emmastraat. De oude studio en omroepkantoor zal plaatsmaken voor een appartementencomplex. De bekende pui zal wel blijven bestaan. Spreekbuis heeft nog de video hoe het zestien jaar geleden er uit zag.

In 2000 verhuisde de KRO naar het AKN-omroepcomplex aan de ’s Gravelandseweg. Sindsdien wordt er al jaren besproken wat de nieuwe bestemming moet worden aan dit voormalige omroephoofdkantoor. Net voor vertrek maakte enkele KRO-medewerkers een video van de KRO-gebouwen en haar mensen. Dankzij oud-KRO medewerker Willibrord Ruigrok (Aether) krijgen we nog één keer een kijkje in het oorspronkelijke KRO gebouw.

In de video zien we divers (oud) medewerkers, de radiostudio’s en de bekende omroepkantine ’t Hemeltje. Daarnaast is de video door Spreekbuis.nl aangevuld met oude KRO-leaders uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De film wordt afgekondigd door KRO-presentator Sander Simons (1962-2010). Hieronder in de lange versie te bekijken (Klik hier voor de door Frans Regtien ingekorte versie)

Video KRO-gebouw in 2000 (duur 26 min):

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*