Video is steeds belangrijker voor Spotify

Video wordt steeds belangrijker in de wereldwijde Spotify-ervaring. Het platform heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in video om makers en gebruikers met elkaar te verbinden. Van de recente lancering van muziekvideo’s in bèta tot het testen van video-gebaseerde leercursussen in het VK, video heeft vooral in de podcastsector een grote groei doorgemaakt. Meer dan 170 miljoen gebruikers hebben een videopodcast op Spotify bekeken.

Sinds de introductie van videopodcasts voor een select aantal shows in 2020, is het format beschikbaar gemaakt voor makers in vrijwel elke markt. Onlangs werd het ook mogelijk voor niet-gehoste podcastmakers om video’s naar Spotify te uploaden, waardoor er een nieuwe weg werd geopend voor betrokkenheid en succes.

Videopodcasts winnen wereldwijd aan populariteit, waarbij meer dan de helft van de top 20 podcasts op Spotify video-inhoud bevat. Dit blijkt ook uit de data: de gemiddelde dagelijkse streams van videopodcasts zijn wereldwijd met meer dan 39% jaar-op-jaar toegenomen. In de VS geeft bijna tweederde van de podcastluisteraars aan de voorkeur te geven aan shows met video.

“Spotify evolueert voortdurend om beter aan de behoeften van onze gebruikers te voldoen en het succes van makers te stimuleren,” zegt Jordan Newman, Head of Content Partnerships bij Spotify. “Bij podcasts kan video een extra laag van authenticiteit en verbinding toevoegen voor fans. Daarom blijven we horen dat het publiek niet alleen wil luisteren, maar ook kijken naar hun favoriete shows.”

Tijdens VidCon 2024 presenteerde Spotify nieuwe statistieken over de populariteit van video als medium op hun platform:

  • Er zijn nu meer dan 250.000 videopodcastshows op Spotify, een stijging van 100.000 in 2023.
  • Meer dan 170 miljoen gebruikers hebben een videopodcast op Spotify bekeken.
  • Meer dan 70% van de gebruikers die videopodcasts consumeren, bekijken deze in de voorgrond.
  • Bijna 1 op de 3 maandelijkse actieve podcastgebruikers (MAU’s) in de VS engageert met video, terwijl dit wereldwijd bijna 1 op de 4 is.
  • Het aantal makers dat actief video publiceert, is met bijna 70% jaar-op-jaar gegroeid.
  • De grootste markten voor videopublicatie door makers zijn de VS, Brazilië en Mexico.
  • In Brazilië en de Filipijnen publiceert ongeveer 20% van alle maandelijkse actieve podcastmakers video, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*