Demissionair staatssecretaris van Cultuur en Media Fleur Gräper-van Koolwijk blikt terug

Op haar LinkedIn-account schrijft de voormalig OCW-staatssecretaris: ‘De laatste activiteit zit er op. 6 maanden geleden werd ik gevraagd om demissionair staatssecretaris van Cultuur en Media te worden. Het duurde uiteindelijk langer dan toen gedacht. Ik heb deze 6 maanden genoten van de verhalen die ons erfgoed vertellen, de betrokkenheid van de talloze vrijwilligers in de cultuursector, de professionaliteit van de makers van televisie en radio programma’s, het enthousiasme van acteurs en theatermakers en de kennis en kunde van de ambtenaren op OCW. Ik ben in alle provincies geweest, Stad en Ommeland gezien, honderden instellingen en organisaties bezocht en nog veel meer mensen gesproken. Dank aan iedereen die mij meegenomen heeft in zijn of haar werk en zo heeft bijgedragen aan dit avontuur. Op naar het volgende avontuur.’

In haar afscheidsinterview in het Dagblad van het Noorden van 29 juni 2024 wordt Gräper-van Koolwijk door journalist Arend van Wijngaarden ook bevraagd over media in haar portefeuille. Twee citaten uit dat gesprek.

,,Journalisten worden meer bedreigd, blijkt uit de cijfers van Persveilig. Onafhankelijke media zijn een van de fundamenten onder een democratie. Ik krijg schriftelijke vragen uit de Tweede Kamer om in te grijpen bij allerlei programma’s, omdat sommige Kamerleden het niet eens zijn met wat daar gebeurt. Niet op basis van allerlei organisatorische redenen, maar om inhoudelijke redenen. Dat brengt onafhankelijke media in gevaar.”

,,Als ik terugkijk komt het volgende het eerste in mij op: de gesprekken die ik heb gevoerd over grensoverschrijdend gedrag bij de omroepen.”

Beeld: Rijksoverheid – Martijn Beekman

2 Comments

  1. Dus deze mevrouw heeft 5,5 maand lang gesprekken gevoerd en lekkere reisjes door het land gemaakt? En een enkel debatje en briefje getekend aan de Tweede Kamer. verder praktisch helemaal niets.

    Daarvoor krijgt zij aldus 2 jaar wachtgeld, eerste jaar 80 %, tweede jaar 70 %.

    Als staatssecretaris kreeg zij daarvoor 176.696 euro per jaar + onkosten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*