Vice Media stopt met eigen platform en ontslaat honderden medewerkers

Vice Media heeft aangekondigd volgende week honderden werknemers te ontslaan en de publicatie van content op Vice.com te stoppen. Dit volgens een memo van Bruce Dixon, de hoogste baas bij Vice Media, aan het personeel.

Dixon bevestigde op vrijdag dat “enkele honderden” werknemers ontslagen zullen worden en dat het merk “geen content meer zal publiceren op vice.com”. Hij legde uit dat het bedrijf overgaat naar een “studio model”. Deze beslissing komt te midden van voortdurende ‘adembenemende’ mediaontslagen, met recente banenverliezen bij NowThis en Intercept.

“Het was geen gemakkelijke beslissing,” schreef Dixon, die toevoegde dat de getroffen werknemers “begin volgende week ge├»nformeerd zullen worden over de volgende stappen”.

Het memo onthulde ook dat Refinery29, een ander merk onder Vice, zal blijven functioneren als een onafhankelijk gediversifieerd digitaal uitgeefbedrijf. Dixon vermeldde verder: “Zoals u weet, zijn we in gevorderde besprekingen om dit bedrijf te verkopen, en we zetten dat proces voort. We verwachten hierover in de komende weken meer aan te kondigen.”

Dit nieuws volgt op een redding van het bedrijf uit een faillissement minder dan een jaar geleden, toen het werd overgenomen door een consortium van kopers van Fortress Investment Group.

Medewerkers van Vice uitten eerder al hun zorgen over het mogelijke sluiten van de nieuwssite van het bedrijf. Josh Visser, uitvoerend redacteur van Vice News, omschreef de situatie als “zeer verontrustend” en verklaarde dat het neerhalen van de website en het werk “volkomen verwerpelijk” zou zijn.

Na eerdere ontslagrondes en het schrappen van verschillende shows vorig jaar, uitte de Vice Union via Twitter/X hun frustratie: “We kunnen niet langer verrast zijn dat VICE heeft besloten dat ontslagen de enige weg vooruit zijn.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*