Viaplay voegt Engelse Championship en League Cup toe aan voetbalpakket

Viaplay wordt de exclusieve streaming thuisbasis van de Sky Bet Championship en de Carabao Cup in Nederland en negen andere Europese landen. Vanaf aankomend seizoen zijn er meer dan 180 wedstrijden live te volgen op Viaplay, inclusief de Play-Offs om promotie en de finale van de Carabao Cup (voorheen League Cup) in het Londense Wembley Stadium.

De Championship is de op drie na meest bekeken competitie in Europa. De wedstrijden worden elk seizoen door meer dan 20 miljoen supporters bijgewoond. In de afgelopen jaren zijn beroemde clubs als Newcastle United, Nottingham Forest, Aston Villa, Blackburn Rovers, Fulham en Leeds United actief geweest in deze competitie. De twee beste teams van het seizoen promoveren direct naar de Premier League. De nummers 3 t/m 6 vechten in de Play-Offs (halve finale en finale) uit wie als derde club promoveert. De League Cup, tegenwoordig bekend onder de naam Carabao Cup, staat open voor alle 92 profteams in de Engelse voetbalpiramide en wordt gespeeld in zeven knock-outrondes. De winnaar krijgt een plaats in de UEFA Europa Conference League van het volgende seizoen. Momenteel is de League Cup in handen van Liverpool.

Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer: “Engels voetbal is razend populair. De mix van vaardigheden, passie, traditie en onvoorspelbaarheid maakt het een unieke competitie, zowel op als naast het veld. Viaplay is al in het bezit van de Premier League rechten in negen landen. Met de toevoeging van het EFL Championship en de Carabao Cup kunnen we met recht zeggen dat Viaplay de thuisbasis is van het Engelse voetbal.”

Trevor Birch, EFL Chief Executive: “De EFL Cup heeft met haar competities een enorme aantrekkingskracht wereldwijd en trekt jaarlijks tientallen miljoenen supporters aan, zowel in het stadium als via het scherm. We zijn verheugd om in tien Europese landen samen te werken met Viaplay zodat fans kunnen genieten van het hele nieuwe EFL-seizoen.”

Geselecteerde EFL Championship- en Carabao Cup wedstrijden worden uitgezonden met lokale studioprogramma’s en lokaal commentaar.

Premier League
Vanaf augustus 2022 heeft Viaplay ook de exclusieve rechten om Premier League voetbal uit te zenden in Nederland, Zweden, Finland en Denemarken, en zal Noorwegen, Estland, Letland, Litouwen en Polen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Viaplay voegt Engelse Championship en League Cup toe aan voetbalpakket | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*