Viaplay gaat 60 voetbalwedstrijden per weekend uitzenden

Viaplay brengt vanaf vrijdag 5 augustus ieder weekend zo’n 60 wedstrijden uit internationale voetbalcompetities. Met ingang van het nieuwe seizoen is ook de Engelse Premier League aan het pakket toegevoegd. De prestaties van onder meer Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk bij Liverpool en uiteraard alle verrichtingen van Manchester United trainer Erik ten Hag zijn op de voet te volgen op Viaplay. De Bundesliga, sinds maart al op Viaplay, is eveneens onderdeel van het totale voetbalpakket. De presentatie van het studioprogramma Viaplay Voetbal is in handen van Koen Weijland.

Speelronde 1 van het seizoen 2022-2023 wordt op 5 augustus vanaf 20.00 uur afgetrapt met de wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en het Bayern München van Matthijs de Ligt. Vervolgens staan op zaterdag 6 augustus vanaf 13.00 uur onder andere Fulham tegen Liverpool, Tottenham Hotspur versus Southampton en Everton tegen Chelsea op het programma. Op zondag 7 augustus vanaf 14.00 uur is het Premier League-debuut van Erik ten Hag te zien. Manchester United speelt dan thuis tegen Brighton en daarna gaat het Manchester City van Erling Haaland op bezoek bij West Ham United.

De Premier League wordt algemeen gezien als zwaarste en grootste voetbalcompetitie van de wereld. Afgelopen seizoen werd Manchester City van trainer Pep Guardiola kampioen, na een lange tweestrijd met Liverpool van trainer Jürgen Klopp en verdediger Virgil van Dijk. Ook komend seizoen worden deze twee clubs weer bovenin verwacht, maar er wordt ook gekeken naar Manchester United waar Erik ten Hag als nieuwe trainer is aangesteld. Ten Hag kan onder meer een beroep doen op de Nederlanders Donny van de Beek en Tyrell Malacia, die overkwam van Feyenoord. 

In de Bundesliga werd Bayern München vorig jaar voor de tiende achtereenvolgende keer kampioen. In het nieuwe seizoen kan de ‘rekordmeister’ rekenen op Matthijs de Ligt die voor ongeveer 70 miljoen euro werd overgenomen van Juventus. Daarnaast maken ook Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch hun opwachting bij de club. In totaal zijn er momenteel veertien Nederlanders actief in de Bundesliga, waarbij Bayer Leverkusen maar liefst vier spelers met een Nederlands paspoort onder contract heeft staan.

Naast de Bundesliga en de Premier League zijn op Viaplay alle wedstrijden te volgen van de Engelse Championship en Bundesliga 2. Ook wordt er volop aandacht besteed aan vrouwenvoetbal met de Italiaanse Serie A Femminile en de Zweedse Damallsvenkan.

De presentatie van het studioprogramma Viaplay Voetbal is in handen van Koen Weijland. Hij wordt in het nieuwe seizoen onder meer bijgestaan door analisten Jaap Stam, Cedric van der Gun en Simon Cziommer. De overige analisten worden binnenkort bekend gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*