Viacom Benelux en M7 Group bouwen samenwerking uit

Nickelodeon en Spike binnenkort 24/7 te bekijken bij Canal Digitaal.

Viacom Benelux, bekend van de merken Nick Jr., Nickelodeon, MTV, Comedy Central en Spike, en Europese betaaltelevisie-aanbieder M7 Group, eigenaar van onder meer Canal Digitaal, Online.nl en TV VLAANDEREN, gaan hun samenwerking binnen de Benelux markt versterken.

Met de vernieuwde overeenkomst blijven de bestaande Viacom-zenders Nick Jr, MTV Music, VH1 en VH1 Classic, Comedy Central, MTV NL en Nickelodeon/Spike onderdeel van het aanbod van Canal Digitaal en Online.nl. Op korte termijn zullen Nickelodeon en Spike bovendien als zelfstandige 24/7 zenders beschikbaar zijn voor Canal Digitaal abonnees.

Als onderdeel van de hernieuwde samenwerking zal Viacom Benelux gebruik maken van de M7 satellietcapaciteit op ASTRA 23.5 Oost voor de distributie van MTV NL, Comedy Central, Nickelodeon en Spike. Viacom Benelux heeft daarbij de mogelijkheid de satellietcapaciteit te gebruiken voor de aanlevering van haar zenders naar andere operators in de Benelux markt. M7 Platform Services levert de hiervoor benodigde technische faciliteiten.

Bram Husken, Vice President Content Distributie Benelux: ‘Wij zijn zeer verheugd dat we de samenwerking met M7 verder hebben kunnen uitbouwen waardoor straks ook de Canal Digitaal abonnees 24/7 kunnen genieten van Spike 24 en Nickelodeon.’

Bill Wijdeveld, Vice President Business Development van M7 Group: ‘We zijn zeer blij met deze nieuwe overeenkomst, waardoor we de Viacom-zenders aan onze Benelux abonnees kunnen blijven aanbieden. De komende lancering van Spike en Nickelodeon als zelfstandige zenders is daarbij extra goed nieuws.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*