Satelliet TV uit de gratie

Steeds meer mensen consumeren hun videocontent online. Vooral in de Verenigde Staten zijn er steeds meer ‘cord cutters’, die stoppen met hun televisie-abonnement. Uit onderzoek blijkt dat er nu dat steeds meer kijkers ook van hun schotel afstappen.

Uit onderzoek door Fortune blijkt dat Amerikanen meer dan 100 dollar per maand voor hun tv-pakket betalen. De hoge prijs is één van de redenen dat er in Amerika relatief veel cord cutters zijn. In 2017 is het aantal Amerikaanse satelliet TV-abonnees met bijna 1.7 miljoen gedaald, blijkt uit onderzoek door Kagan. Grote Amerikaanse kabelaars, zoals AT&T, proberen nu met streaming tv-alternatieven alsnog de klanten bij zich te houden.

In Nederland worden de meeste tv-abonnementen gecombineerd met internet en bellen. Deze zijn al voor onder de 25 euro per maand verkrijgbaar. Het prijsverschil tussen internet-only en tripple play abonnementen zijn overigens dusdanig klein, dat het cord-cutting fenomeen in Nederland nog vrij onbekend is. Nu ACM heeft aangegeven dat VodafoneZiggo haar kabel openstelt voor concurrenten zullen er in Nederland hoogstwaarschijnlijk meer internet-only aanbieders komen met scherpe internettarieven zonder tv-pakket. Het marktaandeel van satelliet is in Nederland naar minder dan vijf procent gezakt. Digitenne heeft een lager aandeel dan satelliet. Uitgaande van de informatie van Telecompaper ligt het aantal Nederlandse abonnees dat met een abonnement tv via satelliet consumeert ergens tussen 300.000 en 400.000.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*