“Vertrek lokale omroep van Mediapark goed voor interactie”

De Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger maakt zich geen al te grote zorgen over de toekomst van het nieuwe regionale mediacentrum Gooi- en Vechtstreek. Dat zegt hij in gesprek met de lokale omroep RTi Hilversum in een reactie op het stoppen van een dergelijk samenwerkingsverband in Brabant. De partners daar zeggen dat de nieuwe mediawet geen ruimte biedt voor publiek-privaatrechtelijke samenwerking.

Jaeger denkt dat er op juridisch gebied wel mogelijkheden zijn om het samengaan van de lokale omroep Hilversum, de regionale omroep RTVNH en de uitgave Enter Media, een kans te geven, wellicht onder het motto “geef het beestje een andere naam”.

Verder zegt de wethouder dat hij bijzonder verheugd is over de komende verhuizing van RTi vanaf het Mediapark naar het centrum van Hilversum, per 1 januari 2016. “Ik denk dat het heel goed is dat je de media zo zichtbaar maakt. Dan zie je ook een beetje wat er achter de schermen plaatsvindt. En zo kom je veel in aanraking met je publiek. Die interactie is een verrijking van je programma’s”.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*