Veronica volgt zes markante amateurcoaches in realityserie De Voetbaltrainer 

Louis van Gaal, Ronald Koeman en Erik ten Hag: drie grote Nederlandse trainers, geroemd om hun tactische kennis en hun karakteristieke omgang met spelers en pers. Zij acteren op het allerhoogste niveau, staan altijd in de spotlights. Terwijl zij internationaal shinen, werken duizenden voetbaltrainers zich in het zweet op een heel ander niveau: het amateurvoetbal in Nederland. De Voetbaltrainer volgt zes superfanatieke, markante en ambitieuze amateurvoetbalcoaches op en rond het voetbalveld én in hun privéleven. Voor veel voetballiefhebbers is voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven, bij deze voetbaldieren lijkt het voetbalspel op het eerste oog echter zó diep te zitten, dat het voor hen welhaast dé hoofdzaak in het leven is. Een seizoenlang is het zestal op de voet gevolgd. Winstpartijen, nederlagen, lastige gesprekken met spelers en donderspeeches: alles komt voorbij in de realityserie De Voetbaltrainer. Vanaf maandag 21 augustus, direct na Veronica Offside, om 21.30 uur te zien bij Veronica.

In De Voetbaltrainer staan zes hongerige amateurtrainers centraal: Brian Piris (53) van The Gunners uit Breda, Cor ten Bosch (72) van het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer, Geoffrey van Loenen (42) van WIK Den Haag, Ton Kosterman (56) van SV Juliana ’31 uit Malden, Huib (67) van het Rijswijkse H.V.V. Te Werve  en Niels Visser (50) van V.V. Oranje Wit uit Elst. Stuk voor stuk gedreven en veeleisend; allen met een eigen verhaal.

Brian Piris (53) – The Gunners, Breda
Brian vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van The Gunners. Ondanks zijn irritatie en frustratie over de instelling van sommige spelers, blijft hij de club tot het einde van het seizoen trouw. Zelf was hij in zijn jonge jaren een groot talent van NAC Breda, maar heeft zijn kansen om echt door te breken vergooid. Liever zat hij in de kroeg dan dat hij op het veld stond. Naast coach is Brian ook schoonmaker van trappenhuizen en portieken.

Cor ten Bosch (72) – JOS Watergraafsmeer, Amsterdam
Amsterdammer Cor is al ruim vijf jaar trainer van de club en een klassieke voetbaltrainer met typische Amsterdamse humor. Cor zit veertig jaar in het trainersvak en is gewend om met elke ploeg te promoveren of kampioen te worden. Dit seizoen is dat echter anders; met JOS Watergraafsmeer vecht Cor tegen degradatie. Iets wat hij niet gewend is en waar hij maar moeilijk mee om kan gaan. Cor is met pensioen, maar speelde zelf ooit nog voor Ajax, met niemand minder dan Johan Cruijff en Johnny Rep. Met vaste vrienden uit die tijd neemt hij wekelijks – onder het genot van een kopje koffie – het voetballeven door.

Geoffrey van Loenen (42) – WIK Den Haag, Den Haag
Geoffrey is de spil van een echt Haags voetbalgezin. Zoon Dani speelt in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Het familiediner op zondag is een vaste prik; dan eet Geoffrey – met zijn gezin – bij zijn ouders, waar het natuurlijk over voetbal gaat. Op het veld is Geoffrey een stresskippie, zoals hij zichzelf typeert. Daarom heeft hij zijn sigaartjes altijd bij de hand voor de nodige ontspanning. Naast trainer van WIK is Geoffrey facilitair manager bij Binnenlandse Zaken.

Ton Kosterman (56) – SV Juliana’31, Malden
Met zijn naderende vertrek bij de club, wil Ton zijn kwaliteiten als trainer nog één keer laten zien en doet dit seizoen mee voor twee prijzen: een periodetitel en de beker. Ton bereidt zijn wedstrijden tot in de puntjes voor en laat niets aan het toeval over. Naast trainer van SV Juliana’31 is Ton ook accommodatiebeheerder van sportclub Woezik, waar hij elke dag te vinden is. Ton is een echte Bourgondiër en vindt zichzelf te zwaar en niet fit. Daarom heeft hij een personal trainer en traint hij op zijn fiets voor de Amstel Gold Race.

Huib van Oostrom Soede (67) – H.V.V. Te Werve, Rijswijk
Huib is al ruim tien jaar trainer van de club en een soort vader voor zijn spelers. Zo koopt Huib geregeld cadeaus voor spelers die jarig zijn of net vader zijn geworden. Als trainer neemt hij geen blad voor de mond en wijst spelers geregeld op hun fouten en tekortkomingen. Daarnaast is hij een bekende in het Haagse. Overal waar Huib komt, maakt hij een praatje en komt hij bekenden tegen. Naast trainer van Te Werve is hij ook eigenaar van een restaurant in Rotterdam, waar hij geregeld te vinden is.

Niels Visser (50) – V.V. Oranje Wit, Elst
De oer-fanatieke Niels trof een aantal jaren geleden een club aan die op sterven na dood was. Door de gedreven en professionele aanpak van hem kan Oranje Wit voor het eerst in de geschiedenis kampioen worden. Elke wedstrijd doet ertoe en is erop of eronder. Daarvoor houdt Niels zich aan een strak regime; niet alleen op het veld, ook privé. Op wedstrijddagen zit hij stipt om 06.00 uur bij de kapper, doet daarna de boodschappen, laat hij zijn geliefde honden Diamond en Gio uit om vervolgens richting de club te rijden. Naast trainer is Niels fruitverkoper aan bedrijven en rijdt met een klein busje door het hele land.

De Voetbaltrainer is geproduceerd door TIN CAN en wordt mede mogelijk gemaakt door Unibet.

Uitzending: vanaf maandag 21 augustus, direct na Veronica Offside, om 21.30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*