3FM Serious Request komt in december in actie voor Stichting ALS Nederland

3FM Serious Request komt deze 20e editie in actie voor Stichting ALS Nederland. Dat maakten 3FM-dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman zojuist bekend in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Daarnaast werd onthuld dat het Glazen Huis dit jaar in de oudste stad van Nederland staat; op de Grote Markt in Nijmegen. Traditiegetrouw voert 3FM in de week voor kerst actie voor het goede doel en zetten de dj’s zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen, dit jaar voor ALS-patiënten.

In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose), of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Patiënten is maar weinig tijd gegund, bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is daarom geen tijd te verliezen.

Over Stichting ALS Nederland
Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer, rolstoelbus of een opklapbare elektrische rolstoel. De juiste hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Zorgen dat ALS geen dodelijke ziekte meer is’
Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen. ALS is een van weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patiënten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is. Met het gastvrije Nijmegen, een bruisende stad in de provincie, hebben we een prachtig decor om eind december het Glazen Huis te laten schitteren. Prachtige verhalen, kom-in-acties, live muziek van de beste artiesten: dit wordt een unieke editie, waarbij we hopen dat heel Nederland samen met ons in actie komt voor Stichting ALS Nederland.”

‘Geen tijd te verliezen’ 
Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Het is fantastisch dat we zijn verkozen als het goede doel voor 3FM Serious Request 2023! Het geld dat dit mooie evenement oplevert is keihard nodig voor onderzoek. Dankzij recente technologische ontwikkelingen hebben we de hoop dat ALS in de nabije toekomst een behandelbare ziekte wordt in plaats van een doodvonnis. Daarnaast steunen we projecten voor optimale zorg en hulpmiddelen. Want voor mensen die de diagnose ALS krijgen, gaat het niet alleen om overleven maar ook om de kwaliteit van leven. Het is nu tijd om door te pakken en onderzoek naar ALS flink op te schalen. Geen tijd te verliezen!”

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Nijmegen

9 Comments

 1. rob janssen heeft niks bekend gemaakt want hij was ziek. maar een mooie stad en een top locatie en een nog mooier doel goed zo!

 2. Laten ze eerst maar eens actie voeren voor hun zelf. De Luistercijfers kleuren diep rood al jaren, tegen de tijd dat Serious Request er is zal het niet anders zijn!

  • als ze weer twee miljoen ophalen net als vorig jaar is het prima wel of geen luisteraars

 3. En maar door blijven kloten op 3FM. Als je nou echt iets wil doen voor dit fantastische doel verhuis dan deze actie eindelijk eens naar Radio 2 en NPO1.

   • Het kan gewoon beide naast elkaar bestaan op die zender.

    3FM onderdeel maken van een groot online jongeren platform en de frequentie naar Radio 5. Het is allemaal niet zo moeilijk. Blijkbaar wel om fouten uit het verleden toe te moeten geven.

    • Radio 5 redt zich zo wel, die hebben geen FM nodig. De oudjes hebben inmiddels allemaal dab of internet radios.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*