Veronica-paragnost André Groote overleden

André Groote, muzikant en dichter, die bij het grote publiek bekend werd als paragnost voor het programma ‘Het Zwarte Gat’ bij zender Veronica, is op 74-jarige leeftijd overleden. 

Het Zwarte Gat was een radioprogramma van Veronica dat tussen 1978 en 1994 werd uitgezonden. 

18 Comments

 1. Lieve André, rust zacht.Je hebt me op de goede weg gezet.Ik reed mee naar de crematie van Harold Cocu.Ben nooit vergeten wat je me zei.Liefs Thea kres_van Geffen.

 2. Andre bedankt voor het aangeven van mijn kunnen , en de bewustwording daarvan .
  Ook al is dat zo’n 35 jaar geleden .
  Nogmaals mijn hartelijke dank .
  Rust zacht kerel .

 3. Een trouwe zwarte gat luisteraar ik zag net op de website dat andre’ Groote vorige jaar in september is overleden Een hele fijne man hield van dieren ik ben ook een dierenliefhebber en de natuur hij heeft veel mensen geholpen en kinderen ik luisterde atltijd naar het zwarte gat met mijn ouders ik sluit hem in mijn hart Andre’ rust en een goede eeuwige reis en bedankt voor je goede hulp aan mensen op aarde

 4. Een kennis van mij luisterde ook altijd naar Paragnost Andre de Groote via het radioprogramma het zwarte gat en had ook een l.p.en de teksten waren erg inspirerend en dromerig en bracht je naar en andere wereld. Dit speelde zich af in de tachtiger jaren en was toen op zijn hoogtepunt van bekendheid als paragnost en gaf ook adviezen en commentaar in bladen en had ook een eigen rubriek waar mensen hun vragen konden stellen over het bovennatuurlijke.Het is nog een herinnering aan mijn jeugd en een soort van jeugdsentiment toen Andre Groote te beluisteren was op de radio en een rubriek had in een blad waar die mensen advies gaf over paranormale verschijnselen en visioenen en dromen. Soms kwam het uit dat hij ontdekte dat iemand een gave had waarvan die vond dat diegene er iets mee moest doen en dat deden ze dan ook. We waren toen nog jong. Was toen in die tijd een bekende verschijning. Wou het liefst in de anonimiteit blijven en zocht de stilte op en liever geen soesa en bombarie van de pers en media. Het was toch wel een heel uniek persoon en zong ook liedjes met zeer inspirerende teksten. .

 5. lieve André, dank je wel voor alles. je had en hebt een plaatsje in mijn hart. de verbondenheid blijft. rust zacht en wees in eeuwige Liefde.

 6. Lieve Andre,

  Hier schrik ik van.
  Als jij er niet was geweest, was ik al overleden. Jij hebt mijn leven gered.

 7. In 1993 heb ik enige tijd contact gehad met André, en ben toen ook met regelmaat bij hem thuis in Nieuwleusen geweest.
  Nooit vergeet ik meer de bijzondere ervaring met onze hond Astrid, want de dag voordat ik André leerde kennen, had hij al over mij en mijn hond gedroomd……hij kreeg een speciale boodschap door, die hij mij uit moest leggen……een boodschap van gene zijde.
  Ik zal dit niet vergeten! Bedankt daarvoor.
  Ik kan eigenlijk nog maar één ding zeggen…….André ‘ga met God’.

 8. Ik heb een aantal fantastische reizen met je gemaakt naar Frankrijk en ik ben de ervaringen daar nooit vergeten. Het heeft mijn leven een xtra dimenie gegeven. Bedankt André, à plus tard.

 9. Lieve André, vaak bij jou thuis geweest helaas kan dat niet meer. Gelukkig heb de LP’s nog om je wijze lessen en de mooie liedjes te kunnen beluisteren. Rust zacht, ik blijf aan je denken.

 10. Alweer bijna 5 jaar ben je hier niet meer, maar zo voelt het niet. We zijn allemaal onderdeel van het grote bewustzijn en eens zullen we elkaar weer ontmoeten. Tot dan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*