Veronica Gids in het teken van 65 jaar televisie

De Nederlandse televisie bestaat op 2 oktober 65 jaar. Veronica Magazine zet daarom, in de gids die geldt van 1 tot en met 7 oktober, alle tv iconen op een rij. Nummer 1 van de lijst ’25 levende legendes’ is niemand minder dan André van Duin, maar ook Mies Bouwman, Katja Schuurman, Chriet Titulaer, Wendy van Wanten, Koot & Bie en Geer & Goor staan in het nieuwe Veronica Magazine.

Levende legendes, seksbommen, quizmasters, legendarische duo’s én de grootste kindervrienden, meer dan honderd vedettes komen voorbij. Ook de categorie ‘de 25 levende legendes’ met André van Duin als onze winnaar. Van Nieuwe Oogst (1964) tot Heel Holland Bakt (2016), de volkskomiek is al meer dan een halve eeuw een kijkcijferkanon en nog steeds ongekend populair. “Wat een eer”, zegt André zelf. “Geweldig!” En bescheiden als hij is: “Ik heb de tijd mee gehad. Toen ik begon was er amper tv. Nu heb je honderdduizend zenders, maar in die jaren was het al bijzonder dat het beeld bewoog. En ik had weinig concurrentie. Ik kwam in de slipstream van Snip & Snap, Johnny & Rijk en de Mounties en daarna is er niet echt meer een andere volkskomiek, zo noem ik mezelf maar, gekomen.” 

We zijn voorlopig gelukkig nog niet van André af. Op dit moment levert hij z’n vertrouwde droogkomische bijdrage aan Heel Holland Bakt en een nieuw project lonkt al. “Ik ben bezig met een dramaserie, ook voor Omroep MAX, maar dat is nog niet helemaal zeker. Ach, ik laat het allemaal lekker op me afkomen. Probeer de krenten uit de pap te halen. Zo heb ik het altijd gedaan.” 

100 tv iconen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*