Blog Erik de Zwart: ‘Een nieuwe Porsche direct van de fabriek in Stuttgart’

Halverwege de jaren tachtig zond de Duitse tv het popprogramma Formel Eins uit, dat wekelijks door miljoenen (toen nog) West-Duitsers werd bekeken.
 

Ik vloog elke donderdag naar München om daar de volgende dag opnamen te maken voor de TROS-versie. Steevast gingen we eerst een hapje eten op de beroemde Leopoldstrasse. Daar kwamen allerlei lokale en internationale beroemdheden voor hun natje en droogje. Zo zat ik op een gegeven moment naast een man die wel heel erg breed, maar niet zo lang was: Arnold Schwarzenegger. Eigenlijk had hij met zijn postuur de ideale maten voor het bioscoopscherm!

Veel artiesten wisten de Popformule-studio te vinden, zo kon ik onder anderen Freddie Mercury interviewen, die toen in München woonde. Ook Ray Parker jr. mocht ik in de tv-studio verwelkomen. Hij was in geen enkele ander Europees land geweest, maar speciaal naar Duitsland afgereisd. Niet voor de promotie van zijn platen, maar… om een nieuwe Porsche direct van de fabriek in Stuttgart af te halen! Dat kon hij blijkbaar makkelijk betalen: zijn hit Ghostbusters was de titelmuziek van een zeer succesvolle film en scoorde een nummer 4-positie als hoogste notering in de Top 40 in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*