Vernieuwing NPO Radio 2

NPO Radio 2 start het nieuwe jaar met zes nieuwe programma’s. Vanaf 3 januari heeft vooral het Radio 2-weekend een nieuw geluid. Dit maakte de radiozender half december bekend.

Weekend
Jasper de Vries is elke zaterdag- en zondagochtend te horen met zijn programma ‘Echt Jasper’ (NCRV) tussen 06.00 en 09.00 uur.

Rob Stenders is op zaterdagmiddag te horen met ‘Rob Standards’ (PowNed) met veel aandacht voor de jubilea van ‘classic albums’. Verder introduceert Stenders de ‘Parallelle Universum Parade’. Hierin wordt de hitlijst uit een bepaald jaar met terugwerkende kracht in een nieuwe volgorde gezet. Rob Stenders: “Wat was nou eigenlijk de beste nummer 1 geweest in een bepaald jaar? Samen met luisteraars ga ik de pophistorie herschrijven.” 

Jeroen Kijk in de Vegte zoekt op zondag van 12.00 tot 14.00 in het lunchprogramma ‘Bureau Kijk in de Vegte’ (KRO) het antwoord op triviale en minder triviale vraagstukken van luisteraars. Aansluitend presenteert Kristel van Eijk haar programma ‘Zo’n Zondag’ (WNL) op een nieuw tijdstip, van 14.00 tot 16.00 uur.

Paul Rabbering presenteert op zondagmiddag ‘Paul!’ van 16.00 tot 18.00 (KRO-NCRV). Hij gaat op zoek naar de allergrootste Nederlandse fans van artiesten.

Jurre Bosman, Zendermanager NPO Radio 2: “De programma’s op zaterdag en zondag zijn de ‘weekendbijlage’ van NPO Radio 2. We bieden onze luisteraars al jaren een groot aantal unieke en onderscheidende programma’s, waaronder Spijkers met Koppen en Muziekcafé. Ik ben er trots op dat we daar vanaf januari ook shows van Rob Stenders en Paul Rabbering aan toe voegen; twee enorme muziekliefhebbers die goed passen op het NPO Radio 2. De weekendprogrammering van de zender wordt daarmee een nog betere soundtrack voor de zaterdag en zondag.”

Werkdagen
Op werkdagen komt Frank van ’t Hof presenteert voor de vroege vogels van 4.00 tot 6.00 het nieuwe programma ‘Vroeg op Frank’ (VARA).

Maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur is vanaf 3 januari de plek voor Bart Arens en zijn nieuwe programma “Aan de Slag!” (AVROTROS), met veel herkenbare muziek en bijzondere albumtracks.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*