2015 brengt nieuwe programma’s

Diverse omroepen starten in het nieuwe jaar met nieuwe of vernieuwde programma’s. Een kort overzicht voor het begin van het nieuwe jaar.

NPO vernieuwt
NPO vernieuwt door het jaar heen, heeft Frans Klein, directeur Televisie bij de NPO, aangegeven. “TV-series worden korter geprogrammeerd en er wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe vormen en formats die goed passen bij de NPO. We maken ruimte voor innovatieve ideeën. Altijd met programma’s die van toegevoegde waarde zijn.” Zo zal staatssecretaris Sander Dekker het graag horen.

Dramaserie KRO: Noord Zuid
De KRO start vanaf vrijdag 2 januari op NPO1 met de nieuwe serie Noord Zuid. De cast bestaat onder andere uit Ariane Schluter en Katja Schuurman.

NCRV De Verwondering
Vanaf zondag 4 januari ontvangt Annemiek Schrijver iedere zondagmorgen in De Verwondering een gast met een verhaal in haar boshuisje bij Lage Vuursche. Zij neemt haar gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

RTL 4 gaat de strijd aan met Boer zoekt Vrouw
Voor het eerst zet RTL 4 op zondagavond dure series tegenover de uitzendingen van Boer zoekt Vrouw. Zondag 4 januari begint om 20.00 uur de Nederlandse misdaadserie Moordvrouw met Wendy van Dijk en Thijs Römer, om 21:00 uur gevolgd door Divorce met Jeroen Spitzenberger, Waldemar Torenstra en Dirk Zeelenberg. Geen nieuwe series, maar wel nieuwe concurrentie voor BzV.

Terug van weggeweest: Vinger aan de Pols
Vanaf 6 januari is Ria Bremer terug op tv met vier afleveringen van Vinger aan de Pols. Iedere dinsdag om 22.52 uur is er bij AVROTROS op NPO 1 een herinnering te zien aan en een ontmoeting met hoofdpersonen uit Vinger aan de Pols van soms 30 jaar geleden.

BNN realityserie Like ADAM
Vanaf 6 januari is op NPO 3 bij BNN de realityserie Like ADAM te zien. Daarin volgt de omroep de opkomst van de girlband ADAM, die wereldberoemd werd met de klaarkomclip die miljoenen keren werd bekeken op youtube. Hoe is het om aan het begin van een groot muziekavontuur te staan? Hoe ga je om met plots succes? Wat verandert er allemaal in je leven en hoe deal je met de druk steeds weer te moeten presteren op hoog niveau?

RTL Z nog even niet als zender
RTL had aangekondigd in het eerste kwartaal te starten met RTL Z als 24-uurs zender te starten. De lancering is uitgesteld tot september. Momenteel is RTL Z een programma op RTL 7. De bedoeling is de zender te lanceren vlak voor Prinsjesdag op maandag 7 september. De nieuwe site en app gaan iets daarvoor live. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*