Recordaantal bezoekers Beeld en Geluid

Beeld en Geluid breekt vandaag zijn bezoekrecord. Het oude record van 260.484 bezoekers dateert uit 2007, het openingsjaar van het museum. De laatste dagen van het jaar zijn traditiegetrouw de drukste voor het instituut, wanneer de uitzendingen van de NPO Radio 2 Top 2000 te volgen zijn in het gebouw. Meer dan 18.000 mensen brachten tot nu toe een bezoek aan die uitzendingen. Met nog anderhalve dag te gaan verwacht het instituut het jaar met 265.000 bezoekers af te sluiten.

Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid: “Het is onze doelstelling om het door ons beheerde audiovisueel erfgoed voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk te maken. Dat doen we op diverse manieren, zoals in de Beeld en Geluid experience. Ik ben er enorm trots op dat we dit jaar met al onze activiteiten zo veel mensen naar ons hebben weten te trekken.”
Beeld en Geluid schaart zich hiermee in een rij musea die dit jaar meer bezoekers trokken dan ooit in hun geschiedenis. Namelijk het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum van Oudheden in Leiden.
Bezoekers doken dit jaar bij Beeld en Geluid in de wereld van het Koninklijk Huis. Ze zagen daar onder andere privé-opnames van de Oranjes en ontdekten de diverse rollen van ons koningshuis. Er was een mini-tentoonstelling over dé WK verhalen en bezoekers vierden vakantie vanaf tropische stranden in Hilversum tijdens de zomervakantieprogrammering. Ook maakten bezoekers kennis met de topmodellen uit de collectie van Beeld en Geluid en konden ze op de foto met Meneer de Uil of een Nipkowschijf. In november opende het audiovisueel archief de nieuwe tentoonstelling Voorbij het Nieuws, die nog t/m mei 2015 te zien is.

 Video± Beeld en Geluid in 2014 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*