Verkoop Radio Veronica door Talpa Network aan Mediahuis groep afgerond

Talpa Network heeft de verkoop van Radio Veronica aan Mediahuis groep vandaag formeel afgerond. 3 april j.l. kondigden de mediapartijen een principeakkoord aan, waarna de koopovereenkomst en ook het adviestraject met de Ondernemingsraad nog moest worden gefinaliseerd. Dit proces is afgerond en dus is Mediahuis groep vanaf 1 julieigenaar van Radio Veronica.

Reden voor de verkoop van Radio Veronica door Talpa Network aan Mediahuis groep is de FM-frequentieveiling die op 4 juli aanstaande plaatsvindt. De overheid heeft besloten dat één eigenaar maximaal drie radiovergunningen mag verwerven, wat voor Talpa Network de noodzakelijke reden was één van haar vier radiomerken te verkopen. 

Paul Römer, Managing Director Radio & Televisie Talpa Network eerder over de verkoop van Radio Veronica aan Mediahuis groep: “Radio Veronica is een merk met een rijke historie. De komst van Veronica binnen het omroepenstelsel was in 1960 de start van commerciële radio en daarmee de grondlegging van de radio zoals tegenwoordig nog te horen. De zender is na 63 jaar nog altijd één van de belangrijke spelers in het radiolandschap met een onderscheidende muziekprofilering, prachtige programmering en toonaangevende activaties als de Top 1000 Allertijden en Veronica Express. Met de verkoop aan Mediahuis groep heeft Radio Veronica een optimale uitgangspositie om ook in de toekomst een belangrijke plek in het radiolandschap te blijven behouden. Zowel voor als achter de schermen wordt door het team van Veronica met veel passie en liefde aan het merk gebouwd. We zijn blij dat we met deze wisseling van eigenaar hen meer zekerheid kunnen bieden over de toekomst van het merk.” 

7 Comments

 1. Paul Römer weer met zijn prietpraat.

  Mediahuis zou moeten proberen om ook de rechten van de tv zender van Veronica in handen te krijgen. Dit om zoals Andrew hierboven al aangeeft te kunnen bouwen aan het merk zodat het weer de status krijgt dat het verdient.

  • Lieve Juul,

   Natuurlijk wordt het nooit meer ‘als’

   …… en wat jij schrijft:
   ”Zoals in mijn tijd wordt het nooit meer” ..

   … pffff …
   Dat weet je toch?

   Maar beste Juul: De wereld draait toch door? We ontwikkelen toch? We kunnen toch niet stilstaan?

   Edoch …. We kunnen wel ‘voortgaan’ met dit krachtige merk in de zak!

   Nieuwe Move’s. Nieuwe avonturen!!

   Het is TeGek dat Veronica nog steeds zooo goed scoort, ….

   …. zodat ‘jouw’ avonturen destijds extra kracht krijgen IN DE geschiedenis.

   IK ben bijvoorbeeld heel blij dat de Rebus nog bestaat. Enz Enz.

   Kom je een x op de koffie mooie mens?

   (In Wisseloord)

   Wouter K – De Jongste DJ van Nederland (aldus Lex)

   • Ach ja, Wisseloord. Daar heb ik ook nog heel veel voetstappen liggen – gemaakt.Nog in de tijd van “oprichter” Bart Sloothaak † 2018. Ook nog toen Phonogram er nog zat.
    Maar ik kom nog nauwelijks in “Hillywood’. Van m’n geboorteplaats heb ik al heel lang afscheid genomen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*