‘Verklaring NPO feitelijk onjuist’

NPO wilde het NSOB-onderzoek over de toekomst van de publieke omroep niet openbaar maken, aangezien de onderzoekers zich volgens de NPO-woordvoerder niet aan de voorafgestelde opdracht hebben gehouden. Paul Frissen (Bestuursvoorzitter van de NSOB) noemt deze verklaring van de NPO ‘feitelijk onjuist’.

Paul Frissen meldt in de Volkskrant: ‘We hebben de NPO wel betrokken bij de uitwerking van het rapport. Er is gedurende het onderzoek regelmatig overleg geweest met de NPO. En, nog belangrijker: er wordt wel degelijk antwoord gegeven op de hoofdvraag die de NPO had gesteld. Die staat erin: welke handelingsperspectieven zijn betekenisvol voor de NPO in het spanningsveld van botsende waarden en het veranderende medialandschap?’

Volgens NSOB is de NPO niet blij met de uitkomsten van het onderzoek. Frissen: ‘Ze zijn het kennelijk niet eens met de antwoorden op hun vraag.’

Het rapport, gebaseerd op gesprekken met diverse respondenten uit vooral de media en de wetenschap, waarin vooral naar voren komt dat de NPO een slechte relatie heeft met omroepen en geen prioriteit wil geven aan de gezamenlijke streamingdienst NLZIET (RTL/NPO/ Talpa).

De NPO houdt vol dat het rapport niet werd gepubliceerd omdat ze simpelweg iets anders had gevraagd. Ondertussen komt er steeds meer druk te liggen op de posities van de NPO-top. Zowel vanuit de omroeporganisaties als vanuit de politiek is er veel kritiek op hoe de NPO-moederorganisatie momenteel acteert en communiceert.

Spreekbuis.nl bracht gisteravond en vanochtend als eerste het nieuws dat NPO het onderzoek niet openbaar wilde maken. Het rapport is vanochtend alsnog door Spreekbuis.nl gepubliceerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*