Verhuist Songfestival naar Studio 21 in Hilversum?

Door het Coronavirus staat het Eurovisiesongfestival 2020 op losse schroeven. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft gisteren aangekondigd om begin april bekend te maken of dit grote internationale event in Rotterdam nog door kan gaan. Naast het aflassen of doorschuiven van het evenement gaan er ook stemmen op om het Songfestival zonder publiek te organiseren. Studio 21, als grootste studio van Nederland, lijkt dan een goed alternatief vanwege de hoogstaande technische faciliteiten op het Mediapark.

De woordvoerder van Oseven (eigenaar van Studio 21) meldt aan Spreekbuis.nl dat de Songfestival-organisatie hen nog niet heeft benaderd. De nieuwe maatregelingen zijn immers ook pas net bekend. ‘Uiteraard verwelkomen we graag het Songfestival in Hilversum. Het is de vraag of het huidige decorontwerp van Ahoy in Studio 21 past, maar niets is zo flexibel als de evenementenbranche’, aldus de woordvoerder.

De nieuwe maatregelingen hebben ook grote impact op Studio 21, aangezien alle events tot eind deze maand gecanceld zijn. Naast het cancelen van de Dinnershows, was de evenementenlocatie in de mediastad ook gereserveerd voor een aantal andere grote events. Deze zullen door de maatregelingen niet doorgaan en ook de evenementen voor begin april zijn nog uiterst onzeker, meldt de woordvoerder.

1 Trackback / Pingback

  1. Alternatieve Songfestival live uit Studio 21 in Hilversum - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*