Verbeterde distributie luisterboeken in 2020

Ondanks de snelgroeiende populariteit van podcasts is het fenomeen ‘luisterboeken’ nog relatief onbekend bij het grote publiek. Daar gaat volgend jaar hoogstwaarschijnlijk verandering in komen.

Vanaf 1 januari 2020 maakt distributieplatform Luisterhuis deel uit van Centraal Boekhuis (CB). Luisterhuis distribueert audioboeken en CB e-books en fysieke boeken. Door Luisterhuis te integreren kunnen uitgevers al hun boeken straks via één platform beheren en verspreiden. 

Centraal Boekhuis is de belangrijkste distributeur van boeken en levert aan vrijwel alle grote (online) boekwinkel, waaronder Ako.nl, Bruna.nl, Bol.com, Bookspot, Managementboek en Libris. CB neemt de technologie van Luisterhuis over en zal deze integreren in de CB-systemen. 

Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur CB: ‘Met Luisterhuis integreren wij een bewezen technologie waarmee we een groeimarkt kunnen bedienen. Bovendien sluiten we aan op een duidelijke behoefte van onze klanten: uitgevers vragen ons om ‘one-stop-shopping’.’

CB neemt Luisterhuis over van Luisterrijk, die het platform 9 jaar geleden in de markt heeft gezet. Softwarebedrijf Icontact zal deze technologie de komende periode blijven ondersteunen. De naam Luisterhuis blijft voorlopig bestaan. Luisterrijk BV, in 2007 de eerste Nederlandse webwinkel voor digitale audioboeken, heeft in 2010 met Luisterhuis een distributieplatform geïntroduceerd dat inmiddels alle Nederlandse luisterboeken (ca 5500 titels voor ruim 200 uitgevers) distribueert naar alle bekende audioboekafnemers in binnen- en buitenland. De techniek achter dit platform is ontwikkeld door Icontact, een Haarlems softwarebedrijf dat zeer actief is in het boekenvak met applicaties op het gebied van boekenmetadata, e-books en audioboeken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*