Vanaf vandaag heeft RTL een nieuwe vormgeving

Vanaf vandaag is de vormgeving van van RTL Nederland-titels gewijzigd.

RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids hebben een uniforme vormgeving gekregen, die gelijk is aan de andere landen waar RTL actief is.
RTL meldt: ‘We bieden daarmee onze kijkers, bezoekers, relaties en werkzoekenden één ervaring. Eén RTL. Onze content vormt het hart van de nieuwe stijl. Het logo kleurt daarom mee en weerspiegelt de verscheidenheid en diversiteit van onze programma’s en het online aanbod. .’

Lees ook:

11 Comments

 1. Ziet er strak uit alleen logo in de bovenhoek mag wel wat transparanter en ook de station colour blijft net als bij het oude logo te lang in beeld, 3 minuten! RTL Nieuws nog niet in de nieuwe vormgeving.

   • Dat hoort niet en zie je in geen enkel ander land, zelfs Talpa doet het niet. Ik vind het veel te lang zichtbaar. Kies gewoon er voor om de kleur te laten staan, lekker megalomaan, of direct na een paar seconde uiterlijk 1 minuut transparant te schakelen zoals bij de NPO gebeurd dacht ik.

 2. Geadopteerd van RTL Deutschland. Die het al sinds de jaren 90 gebruikt(e).

  Ziet er wel beter uit dan wat het is geweest. Ook de uniforme lay out van 2005-2013 zag er niet uit, dus is dit wel een verbetering.

 3. Niets na apen. Dit is gewoon het corporate RTL logo want RTL Nederland hoort bij die club. Wel vreemd inderdaad dat het logo niet gelijk op ’transparant’ schiet na enkele seconde in beeld maar ze er voor gekozen hebben hebben om het ruim 3 minuten in beeld te laten net als bij het oude logo. Dat doen ze bij Talpa wel weer beter.

 4. Videoland word waarschijnlijk binnenkort ook omgedoopt RTL+ net als andere landen zal zonde zijn om de naam Videoland in de prullenbak te gooien

 5. Het is best fijn dat je in het begin van de nieuwe huisstijl de kleuren iets langer kan zien. Dat kunnen ze over een tijdje dan aanpassen naar korter.

  De huisstijl voelt voor mij heel vertrouwd. Maar ik vond de uitgaande huisstijlen van de zenders ook enorm lelijk. RTL5, RTLZ en RTL7 als toppunt.

  Het gaat nog niet altijd goed. Rondom het RTLnieuws komt soms ineens de ‘oude’ klok. Ook had ik wel direct een cosmetische opfrissing van RTLnieuws en EditieNL verwacht.

  • Dat was de vorige keer ook niet. RTL Nieuws kreeg later pas nieuwe vormgeving en decor. RTL Boulevard zal ook wel volgen. Nog steeds die ‘Leidseplein’ achtergrond kan natuurlijk echt niet meer. Doe het dan goed, en plaats webcams zodat je altijd een actueel plaatje krijgt maar niet deze vooraf opgenomen beelden die geprojecteerd worden op de achtergrond.
   Het wisselen van kleur naar transparant duurde bij het oude logo ook 3 minuten en dat al sinds een aantal jaren dat ze nu die transparant logo’s hebben dus dat is geen kwestie van laten wennen als dat de bedoeling is.

 6. nou , wat een verassing !!! Nu nog betere programma`s uitzenden. wil het niet naar gemiddeld 500.000 kijkers gaan op de avond . De cijfers zijn ook niet goed en daar helpt een logo niet niet aan bij op ze op te krikken De makke is dat RTL nog 20 jaar achter loopt met veel programma`s .want wat men laatst kon lezen…. je bent gekke Henkie als je naar GTST kijkt , maar dat is m i voorheel veel programmas van RTL

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*