Van KRO naar KROon (video)

Als documentalist en archivaris werkte hij jarenlang voor de Nederlandsche Bank. Niet zo gek dus dat Meindert Tepper, toen hij ingeloot werd voor een appartement op het voormalige KRO-terrein, enthousiast in de boeken dook om de historie van zijn toekomstige woonplek minutieus in kaart te brengen.

Tijdens de officiële opening van complex de KROon aan de Emmastraat in Hilversum presenteerde hij de resultaten in tekst en beeld aan medebewoners en genodigden. Tepper woont sinds 1 april 2019 in een van de 17 appartementen in de replica van Studio 1. 

De ronde vormen, witte belijning en gele stenen van het oude hoofdgebouw zijn doorgetrokken in de nieuwbouw. In de architectuur is ernaar gestreefd de verschillende gebouwen aan te laten sluiten op de omgeving. Het voormalige Rijks monumentale KRO-gebouw is als herkenningspunt gerespecteerd, evenals de studio die is herbouwd in eenzelfde architectuur. De voormalige zijvleugel is vervangen door een drie-laags woongebouw. De kenmerkende ramen, het KRO-embleem op de gevel, de stenen en kleuren zijn gebleven, evenals het doorzetten van de ronde vormen, daklijsten en de horizontale beeldvorming.

Tepper maakte een video van de historie van het gebouw:

1 Comment

  1. Wat een mooie beelden van oud en nieuw. Veel geweest in de KRO studio’s. Herken er weinig van terug. Ik woon niet in Hilversum maar zou er best nog eens willen rond neuzen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*