Luistercijfers januari/februari: NPO Radio 2 behoudt koppositie

NPO Radio 2 blijft nummer 1 in de luistercijfers van januari-februari. Qmusic weet haar positie ook verder te verstevigen. Ook NPO Radio 1 en 5 stijgen in marktaandeel. Zie overzicht (met speciale dank aan Radiofreak.nl)

KINK loopt nu een jaar mee in de meting van het NLO en ziet het marktaandeel in één jaar tijd verdubbeld van 0,4% in 10+ naar 0,8%. Een jaar geleden stond het marktaandeel in 20-49 nog op 0,9%, nu 1,7%.

2 Comments

  1. Radio Veronica gaat dit jaar weer stijgen door de komst van Rob Stenders. Het radiostation gaat van stabiliteit (nu) naar groei in de tweede helft van het jaar.

    De daling bij NPO Radio 2 is ingezet. Nog een paar stappen en dan is Qmusic de nieuwe nummer 1 van Nederland.

    Radio 10 heeft een dipje naar beneden. We weten dat de formule van Radio 10 ijzersterk is. In de volgende meetperiode kan Radio 10 ook gemakkelijk weer stijgen.

    Bij Sky Radio kan alvast nagedacht worden over een programmering met discjockeys. De formule met alleen non-stop muziek is uitgewerkt, blijkbaar.

    Radio 538 heeft nog steeds last van het Edwin Evers-vertrek. Het is nog niet duidelijk wanneer Radio 538 stabiliseert.

  2. Rob Stenders weg bij NPO radio 2. Ruud de Wild tijdelijk uit de running. Ben benieuwd of dit bij de volgende cijfers terug te zien is. Ze hebben er bij Radio 2 wel zeer verstandig aan gedaan om Eddy Keur binnen te halen als tijdelijke vervanger voor Ruud. Dat beperkt de schade wel denk ik. Omdat Eddy in lijn van Ruud dezelfde scherpte heeft. En de kwaliteit kan waarborgen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*